5 lucruri despre imprumutul de nevoi personale (P)

Imprumutul pentru nevoi personale este un imprumut care va permite sa obtineti bani pentru orice necesitate de cumparare. Intrucat nu se incadreaza in categoria creditelor vizate, este posibil sa se obtina anumite sume in totala libertate, fara a fi necesara justificarea utilizarii acestora.  Sa zicem ca ai nevoie de o masina la mana a doua, ori de un frigider nou, trebuie sa faci fata unor cheltuieli de renovare sau vrei sa pleci intr-o vacanta cu partenerul tau. Salariile sunt mici, stim cu totii acest lucru, si nu ne putem adesea permite unele lucruri din venitul lunar, nici daca am face post negru 30 de zile si nu am plati facturi. Ce optiuni ne raman atunci. Acest credit pentru nevoi personale este o solutie pe care multi o aleg ca fiiind cea mai buna cale de a obtine un imprumut. Sa lamurim subiectul.

Imprumut personal: ce este?

Imprumutul personal este un tip de imprumut acordat persoanelor fizice de catre o banca sau o companie financiara. Suma primita cu imprumut este rambursata in rate lunare intr-o perioada de timp stabilita. Imprumutul personal este un imprumut in general fix si uneori variabil. Pentru a obtine, nu trebuie sa specificati modul in care vor fi folositi banii.

Tipurile de imprumuturi pe piata

Exista diferite tipuri de finantare, fiecare conceputa cu scopul de a raspunde nevoilor particulare ale clientilor. Pe langa imprumuturile personale, mai exsta cele ipotecare, insa acolo trebuie sa garantati cu o proprietate. De fapt, pentru a vedea cate tipuri de credite sunt, puteti accesa platforma VreauCredit.ro. Aceasta poate fi considerata platforma nr. 1 in ceea ce priveste informatiile despre credite. De asemenea, cu ajutorul acestei platforme puteti face comparatii in timp real la credite si rate, pentru toate institutiile bancare din Romania. Dupa ce introduceti suma dorita si perioada de rambursare, pe platforma vor fi afisate tipul creditului (cu dobanda fixa, variabila, credit rapid, online etc), procentajul dobanzii, DAE, rata lunara si suma totala de rambursat si multe alte informatii ce pot fi de un real ajutor atunci cand decideti sa faceti acest pas.

Criterii si garantii necesare

Cerintele pentru primirea unui imprumut pot varia de la institutie la institutie, dar intotdeauna in cadrul anumitor reguli stabilite de BNR. In mod normal, este oferit tuturor persoanelor cu varste cuprinse intre 18 si 70 de ani si, in cazuri particulare, chiar si mai departe. Pentru a obtine, trebuie demonstrat ca sunteti in stare sa rambursati imprumutul, tinand cont de toate cheltuielile lunare suportate (de exemplu facturi, chirii sau alte rate).  Daca nu puteti demonstra capacitatea de rambursare adecvata, puteti solicita garantia unui tert care se angajeaza sa plateasca ratele in caz de neplata.

Neplata platii unei rate: ce se intampla

Daca va confruntati cu dificultati in plata unei rate, este bine sa contactati prompt banca pentru a gasi solutia adecvata a problemei. In caz contrar, neplata uneia sau a mai multor rate implica nu numai aplicarea unei penalizarti, ci si raportarea titularului creditului catre centrele de colectare, compromitand reputatia de credit a titularului creditului. O reputatie de credit necorespunzatoare poate preveni ulterior posibilitatea accesarii unor instrumente precum alte imprumuturi personale, credite ipotecare etc.

Asigurare de imprumut

Este o forma de protectie care protejeaza solicitantul impotriva riscurilor de insolventa legate de aparitia unor evenimente precum: deces, boala grava, dizabilitate totala permanenta, incapacitate temporara totala, spitalizari si pierderea locului de munca. Politicile de asigurare pentru imprumuturile personale sunt optionale, chiar daca in unele cazuri (de exemplu, o situatie de venituri insuficiente), banca poate conditiona achitarea politei.

Pentru mai multe infromatii, incercati platforma VerauCredit.ro pentru orice nelamurire legata de un credit.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.