5 motive pentru a cumpăra haine second-hand 

Hainele second-hand, în multe cazuri, ne-au însoțit mereu viața, de când, în copilărie, purtam hainele de la frații sau verii mei mai mari, pe care la rândul nostru le dădeam copiilor mai mici.

În țara noastră, practica schimbului de haine a devenit o practică consacrată, având în vedere că copiii cresc atât de repede încât nu exploatează întregul potențial al îmbrăcămintei.  Pe scurt, vei fi înțeles că hainele second-hand au stârnit mereu mari bucurii și putem oferi multă valoare acestui mod de a ne îmbrăca. Din acest motiv, astăzi vă vorbim despre 5 motive întemeiate pentru a cumpăra haine second-hand precum cele disponibile în acest depozit haine second hand Cluj.

5 motive pentru a cumpăra haine second-hand

1. Poluăm mai puțin

Industria modei este una dintre cele mai poluante din lume, a două după cea a petrolului. Printre aspectele cele mai critice este bine de reținut numărul de materii prime care sunt folosite pentru a produce haine noi, dar și câtă energie, apă și resurse neregenerabile sunt folosite, fără a lua în calcul îngrășămintele, pesticidele, erbicidele și emisiile nocive. La asta se adaugă și alte resurse pentru transport, vânzare și, în final, eliminare pentru un volum nesustenabil de poluare.

2. Pentru a reduce achiziția de haine Fast Fashion

Fenomenul Fast Fashion a început în anii 1980 și a explodat în anii 2000. Constă în creșterea producției de haine la prețuri de chilipir de către marile grupuri de modă și a schimbat și modul de cumpărare. Fast Fashion este un model de afaceri nesustenabil din punct de vedere etic, ecologic și uman.

3. Putem să reînviem articolele vestimentare care sunt încă în stare bună

Una dintre marile probleme ale afacerii Fast Fashion este că îi determină pe oameni să cumpere mult mai multe haine decât au nevoie cu adevărat. A cumpăra la mâna a doua înseamnă că poți reînvia articole de îmbrăcăminte care sunt încă în stare bună pe care din anumite motive nu le mai poartă cineva.

4. Devii selectiv cu îmbrăcămintea și eviți risipa

Tuturor ni s-a întâmplat de mai multe ori să fi căzut în capcană cumpărăturilor compulsive, cea care ne face să cumpărăm lucruri pe care nu le vom purta niciodată doar pentru că sunt la modă în acel moment sau pentru că avea o fantezie. Ar trebui să învățăm să facem o schimbare chiar mai mult decât în modul de îmbrăcare, în modul de gândire: în loc să cumpărăm mai multe lucruri la prețuri mici, mai bine ar fi să avem mai puține haine de bună calitate și deci mai durabile. A te îmbrăca corespunzător nu înseamnă să urmezi modă momentului, ci să înțelegi cum să-ți arăți personalitatea prin haine și să te simți bine.

5. Pentru a economisi bani

În sfârșit, a cumpără haine second-hand înseamnă și economisirea unei sume de bani considerabile. Dacă ne gândim că majoritatea articolelor vestimentare second-hand vândute sunt aproape noi, unele chiar nu sunt purtate niciodată, înțelegem că uneori ar fi suficient să încercăm măcar odată și să vedem cu ne simțim. În plus, dacă ești pasionat de modă, achiziționarea chilipirurilor printre articolele second hand este mult mai rezonabilă și oferă posibilitatea celor care vor să scape de niște haine sau accesorii pe care nu le mai folosesc.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.