Ce este hidrosablarea si la ce o putem folosi? (P)

Devenita tot mai populara in Romania, mai mult sau mai putin datorita videoclipurilor de pe Youtube, hidrosablarea sau “spalarile grele” reprezinta un proces de curatare a diverselor obiecte, prin care se utilizeaza un jet puternic de apa, fara a deteriora suprafata initiala. Adesea, pe Youtube vedem o multime de filmulete cu persoane care folosesc hidrosablarea pentru a curata casele de verdele mucegaiului, cimentul sau chiar pentru a elimina vopseaua, rugina sau vaselina de pe diverse utilaje.

Hidrosablarea este un procedeu recomandat atat in cazul cureteniei interioare, cat si in a celei exterioare, mai ales ca jetul de apa puternic poate ajunge cu usurinta in locuri inaccesibile si la inaltimi mari. Doar cu ajutorul unui jet de apa puternic, acest proces de sablare cu apa curata in profunzime suprafetele, fara a polua mediul inconjurator, mai ales datorita faptului ca apa folosita poate fi recuperata si refolosita ulterior.

De ce este hidrosablarea o buna alegere?

In primul rand, pentru ca este nature friendly, folosindu-se doar apa, iar procesul permite obtinerea unei suprafete noi, netede si estetice, fara a apela la substante chimice daunatoare tie si mediului inconjurator.

Printre cele mai cunoscute suprafete pe care se foloseste sablarea cu apa se numara:

  • hidrosablare vopsea;
  • hidrosablare beton;
  • hidrosablare fatade;
  • hidrosablare structuri metalice;
  • hidrosablare acoperisuri.

Avantajele hidrosablarii

Dincolo de faptul ca hidrosablarea permite accesul in zonele greu accesibile sau aflate la inaltime, acest procedeu reduce iodatii cu pana la 30mg/2m, iar apa folosita este recuperata si refolosita, in vederea reducerii cantitatii de deseuri.

De altfel, firmele care ofera servicii de hidrosablare folosesc doar aparate de ultima generatie, fiind un proces mult mai rapid, mai sigur si cu efecte de durata. De altfel, hidrosablarea poate fi folosita in combinatie cu alte metode de curatare a suprafetelor, precum: sablarea cu nisip sau bicarbonat de sodiu, solutiile variind intre curatari ecologice abrazive sau non-abrazive, umede sau uscate, fara emisii de praf, dupa preferintele persoanei pe care le utilieaza.

Domenii care utilizeaza cel mai mult hidrosablarea

Sablarea umeda sau hidrosablarea poate fi folosita in varii domenii de activitate, printre care cele mai importante sunt: industria navala (pentru curatarea pieselor de metal), rafinarii, stergerea marcajului de pe carosabil, curatarea monumentelor istorice sau funerare.

In industria auto, hidrosablarea este folosita pentru a  pregati caroseria de vopsire. In industria chimica si de vopseluri se foloseste sablarea cu apa pentru a curata schimbatoarele de caldura de depunerile interioare si exterioare de pe fasciculele tubulare.

cel.ro

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.