Din cele mai vechi timpuri, lichidele au dat mari batai da cap oamenilor, fiindca avem nevoie de ele si sunt greu de transportat. Inainte de extrinderea folositii metalului, laptele, apa, supa erau transportate in vase din lemn: galeti din lemn, donicioare din lemn, putinei din lemn.
Lemnul era si nu era material sanatos, fiindca reactiona cu lichidul, dar si cu microorganismele din el, se umplea repede de mucegaiuri si cand se usca excesiv crapa, iar lichidul din el se scurgea.
Ceramica a fost si ea o solutie, dar nici pe departe cea mai buna, fiindca vasele se spargeau repede si erau destul de grele. Fara smalt, lichidele din recipiente metalice aveau gust de cocleala.
Despre container depozitare plastic avem insa numai cuvinte de lauda, fiindca:
-nu se ingauresc, nu se sparg si nu curg, mai ales cele marca Schoellerallibert.com, care sunt facute din cel mai bun plastic. Din momentul in care ai pus lichidele intr-un astfel de container, nu exista nici 4% sansa ca acestea sa se piarda, daca este fixat bine capacul.
-producatorul le-a gandit indelung, gasind solutii sa fie manipulate prin intermediul rotilor sau sinelor si golite cu ajutorul robinetelor. Robinetul racordeaza aceste ambalaje care stocheaza cantitati uriase de lichide la normalitate. Stim foarte bine cate pagube au generat cepurile puse la butoaiele din lemn, care din cauza fermentatiei erau uneori aruncate cu putere la distante mari, in timp ce vinul familiei se risipea in beci.
-exista conteinere din plastic cu peretii compacti, realizate pentru manipularea lichidelor, dar si a marfurilor solide sau semisolide, cum ar fi: untura, marmelada, branza asezata in saramura sau zer.
-nu sunt grele goale si multe dintre ele, chiar si cele in care incap sute de litri sau de kilograme se pot plia, cand sunt goale, sa ocupe cat mai putin loc in depozit.
-au durata mare de viata si isi mentin aspectul
-se pot spala cu usurinta dupa fiecare utilizare, ca produsele alimentare sa fie pastrate in mod igienic.
-exista zeci de modele de containere destinate tuturor produselor:
cu peretii perforati, cu peretii compacti, prevazute cu capac care etanseaza sau fara capac, de dimensiune mica, medie, mare si foarte mare, prevazute cu doua sau patru manere, pe sine sau pe roti.
Euro container – 600 x 400 x 423mm – with attached lid are capacitatea de 20 de kilograme, respectiv de 75 de litri si poate fi stivuit in stive de 600 de kilograme. De regula aceste containere se por comanda in colete care contin 10 astfel de containere.
Un container din plastic cu capac, in care se pot pastra 20 de kilograme de produs cantareste pana in 6 kilograme, ceea ce mi se pare revolutionar, comparativ cu lazile din lemn.
Containerele mari ca si multe dintre navetele din plastic sunt pliabile.
In magazinul prezentat mai sus gasiti urmatoarele produse la cele mai oneste preturi: containere mari pliabile, boxpaleti rigizi din plastic, paleti din plastic, containere IBC pliabile, pentru manipularea lichidelor, cutii plastic, naveta pliabila, lazi plastic, containere din plastic stivuibile, navete dublu stivuibile, carucioare, industria bauturilor si galeti pentru produse periculoase.
Informatii pentru fiecare produs in parte se pot obtine pe mai multe cai:
- citind ceea ce scrie pe site in dreptul fiecarui produs. Am vizitat multe site-uri si multe magazine virtuale, dar niciunul nu prezinta informatii complete ca acesta.
- din brosura care se poate descarca si citi, lucrare ce prezinta fiecare produs in parte
- explicatiile date de operatorii de vanzari, cand le solicitati acest lucru.
Imposibil sa nu stii ce sa alegi, dupa atatea surse de informatii.
Containerele din plastic reprezinta o revelatie pentru omul modern, fiindca nu au nevoie de intretinere speciala asemenea tocitorilor sau butoaielor din lemn, carora trebuie sa li se stranga cercurile periodic si necesita pastrarea in apa, sa se umfle lemnul si sa nu curga lichidul din el.
Ma intreb ce ne-am fi facut fara plastic de calitate, din moment ce el a inlocuit un material care se obtinea greu, cum este sticla si care era casant. Lemnul putrezeste, se innegreste sau crapa, metalul rugineste, sticla de sparge, in timp ce si ceramica are aceeasi soarte.
Numai plasticul se pastreaza ca la inceput, nefiind afectat de nimic.
Sa profitam de existenta ambalajelor din plastic si sa le comandam din belsug pentru afacerea personala sau de familie si pentru gospodaria noastra!