Cu sau fără supraveghere video? (Guest Post)

Ați putea crede că supravegherea video este probabil destinată doar mediilor business și companiilor foarte importante din domeniu, însă nu este deloc așa. În realitate, supravegherea video și beneficiile ei se întind către foarte multe domenii de activitate atingând orice nivel de business, protecția unei întregi comunități și evident, a oricărei familii.

Cu sau fară supraveghere video?

Răspunsul la această dilemă este unul care înclină balanță spre argumentele pro supraveghere video. Putem face o comparație extrem de ușoară între plusurile pe care le aduce acest domeniu în funcție de mai multe situații.

Fară supraveghere video

  • în caz de furt: dacă ceva este furat din locuință dumneavoastră sau din orice locație, nu veți avea niciodată posibilitatea de demonstra că acel ceva vi s-a furat. Urmarea? Nimeni nu vă fi urmărit penal pentru săvârșirea acestei infracțiuni asupra bunurilor dumneavoastră.
  • în caz de vătămare corporala: fară camere de supraveghere, vă puteți baza pe cuvântul dumneavoastră împotrivă cuvântului altcuiva. Și asta în cel mai bun caz! Fară probe video asupra infracțiunii care v-a adus serioase probleme de vătămare corporală vă trebui să angajați un avocat pe care cu siguranță îl veți plăti mai scump decât ați putea plăti pentru un sistem de securitate.
  • în caz de vandalism: nu veți avea ocazia prea des să vă recuperați bunurile, pentru că fară imagini, nu veți avea practic un suspect; În plus, dacă cineva ajunge să vă vandalizeze proprietatea, acesta poate fi un semn și pentru alții să facă același lucru, întrucât e destul de ușor să profiți de o locație fară supraveghere video.
  • în cazul în care vă închiriați locația: chiriașii dumneavoastră nu vor avea niciun fel de probleme în a face absolut tot ceea ce-și doresc, pentru că nu vor fi expuși în fața camerelor de supraveghere video.

Cu sau fără supraveghere video

Cu supraveghere video

  • în caz de furt: Puteți surprinde un infractor chiar și daca nu sunteți în acel moment în locație, întrucât majoritatea sistemelor de securitate vă anunță în timp real daca se întâmplă ceva neobișnuit. Și atunci nu vă rămâne decât să contactati imediat poliția sau firma de securitate.
  • în caz de vătămare corporala: Deja nu vă mai bazați pe cuvântul meu, împotrivă cuvântului lui. Proba video vă face diferență și aveți dovada clara că ați fost atacat și vătămat. Totul devine foarte simplu.
  • în caz de vandalism: în cele mai multe dintre cazuri, rolul supravegherii video nu este neapărat acela de a combate o anumită situație ci de a o pre-întâmpină sau de a intimida potențialii infractori. Chiar daca hoții nu se simt intimidați, pentru dumneavoastră este mult mai simplu, pentru că daca vor acționa, proba video se află din nou, în mâinile dumneavoastră.
  • în cazul în care vă închiriați locația: chriasii se vor comporta diferit spre normal. Pentru că știindu-se monitorizați nu se vor abate de la regulamentul pe care l-ați stabilit probabil de comun acord.
  • În toate aceste cazuri destul de frecvente, supravegherea video are un căștig de cauza evident. De aceea oamenii au ajuns să apeleze într-un număr atât de mari în ultimii ani de zile la astfel de mijloace de protecție și securitate.
cel.ro

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.