Cum pozitionezi aerul conditionat ca sa nu te afecteze

Aparatul de aer conditionat, pentru a fi benefic si a oferi confort, fara a afecta starea de sanatate sau bugetul de pe timpul verii, trebuie folosit responsabil, tinandu-se la fiecare utilizare, cont de urmatoarele lucruri:

  • Pozitionarea sa este foarte importanta deoarece el nu trebuie sa bata direct inspre orice organism viu, cu atat mai mult pe un termen indelungat. Atunci cand alegi locul in care va fi montat, ai in vedere sa nu fie orientat inspre pat sau birou, ori alt loc unde iti petreci majoritatea timpului.
  • Fiecare aparat de aer conditionat contine programe de folosinta. Numarul lor difera de la produs la produs, insa exista 3 standarde – racire, ventilatie si dezumificare. Acestea pot necesita cantitati diferite de consum energetic, depinzand de efortul depus de aparat.
  • Timpul de utilizare depinde in mare parte de programul utilizat, deoarece in cazul alegerii programului de ventilatie, pentru ca efectele sa fie resimtite, este nevoie de o functionare a aparatului de aer conditionat mai indelungata decat cea de pe functia de racire. Cu toate acestea, alegand ultimul program, se creaza intr-un timp scurt o diferenta termica, ce poate afecta starea de sanatate (in functie de temperatura setata), creandu-se o dependenta de racoare, astfel folosindu-se mai mult timp aerul si crescand consumul de energie.
  • Temperatura folosita, in medie, trebuie aleasa in functie de numarul gradelor de afara. Aceasta depinde foarte mult de ora la care este utilizat produsul, deoarece, pentru a se evita trecerile bruste de la o temperatura la alta, evitand racelile de vara, diferenta dintre afara si inauntru nu trebuie sa depaseasca 15-20 grade.
  • Consumul este dat de catre fiecare producator in parte, depinzand de seria produselor si anul de fabricatie. Cu toate acestea, el este mentionat cu valorile sale medii. Desi consumul este specificat inclusiv pe label-ul aflat pe produs, multe persoane il ignora.
cel.ro

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.