Din ce în ce mai mulți oameni decid să trăiască în mediul rural. Peisajele idilice, aerul curat și o atmosferă de familie te fac să îți dorești să faci parte din aceste spații mici, rurale. Prin urmare, atunci când te muți în mediul rural, merită să respecți acest spațiu unic. Stilul rustic este o alegere naturală și cea mai bună pentru amenajarea unei grădini în acest loc – alegerea exprimă respectul pentru locul în care locuiești, pe care nu vrei să-l schimbi cu forța. Deci, cum să amenajezi o grădină în mediul rural?
Amenajarea grădinii în fața unei case de la țară – cum ar trebui să fie?
Amenajarea unei grădini în mediul rural ar trebui să se refere la locația acesteia. Grădinile rustice au propriile reguli – sunt libere, colorate și parfumate, iar amenajarea și întreținerea lor este o plăcere pentru proprietari. Deși există reguli specifice cu privire la cum pot arăta grădinile de țară, cele mai multe dintre ele sunt compoziții individuale care reflectă puternic caracterul proprietarului lor.
Detaliile sunt importante în fața unei case de țară, iar locuitorii au grijă de proprietățile lor, care se văd în fiecare detaliu. Prin urmare, iluminatul este adesea folosit în grădina din față a casei. Iluminatul grădinii de țară este adesea vesel, lămpi solare care ghidează drumul spre casă după întuneric. Lămpile solare în formă de flori sau bile colorate sunt foarte populare.
Merită să știi că o grădină de țară va arăta perfect doar dacă o amenajezi în fața unei case care are un design rustic. Pentru a face casa să arate mai „rural”, poți folosi un gărduleț grădină decorativ din răchită sau trestie ori să folosești lemn și cărămidă roșie în amenajarea ei. O modalitate ieftină și eficientă este să instalezi obloane din lemn în jurul ferestrelor – acestea vor sublinia caracterul rural al casei, compunând-o armonios cu o grădină în același stil.
Grădina de țară – colorată și înflorită
O grădină de țară este în primul rând despre plante luxuriante, colorate și înflorite. Grădina este dominată de paturi de flori colorate, care sunt neregulate și surprinzătoare. Nu există reguli cu privire la selecția culorilor – pot fi alese nuanțe puternice, contrastante și adesea care par aleatorii. Poți chiar să păstrezi un loc pentru brazi artificiali, care vor aduce o notă de sărbătoare grădinii în timpul iernii.
În grădină de la țară merită cultivate multe flori, chiar și legume, arbuști și pomi fructiferi… și nimănui nu-i pasă de buruieni. Vegetația este liberă, iar grădina este foarte schimbătoare și dinamică.
În ciuda abundenței de vegetație în paturi de flori, multe plante, în special cele de sezon, pot apărea adesea ghivece și cutii. Containerele cu plante sunt amplasate în număr mare nu numai în grădină, ci și pe pervazuri, scări, mese și poteci.
Ce mobilier poate fi ales într-o grădină de țară?
Mobilierul pentru o grădină de țară ar trebui să fie din lemn, răchită sau ratan. Poți folosi materiale naturale sau plastice, care le imită pe acestea. Avantajul materialelor plastice este că, deși apa rămâne pe suprafața lor, nu se corodează ca lemnul sau răchita.
Pentru amenajarea grădinii din fața intrării poți folosi și mobilier din metal sau fontă – stilat, cu o notă ușor romantică, vopsit în culori alb sau pastel, se va potrivi perfect aici.
Scaunele ar trebui să fie completate de mese – din lemn sau metal, modelate și confortabile, pot fi chiar făcute dintr-o cutie, un ciot sau blocuri de lemn. Astfel de accente simple și inspirații direct din natură sunt o vedere comună, subliniind frumos caracterul rustic al grădinii.
Merită să decorezi o masă amplasată în grădina din fața intrării, scaune și bănci cu materiale textile – o față de masă în carouri sau motive florale, perne moi, sau veselă primitoare – acest lucru va asigura că oaspeții vor fi primiți frumos.