De ce sa faci un curs de contabilitate primara (P)

Imi aduc aminte, acum cativa ani, cat de mult le admiram pe doamnele care lucrau la contabilitatea institutiei la care lucram. Mi se parea ceva extraordinar sa tii evidenta cheltuielilor si nu numai a unei institutii cu peste 3000 de angajati. Desigur, era un numar destul de mare de angajate, insa volumul de munca era mereu imens. De cate ori intram in Biroul de Contabilitate le vedeam cu nasul in hartii, facand calcule peste calcule si tabele peste tabele. Mi se parea greu si obositor. Si totusi, asa cum am spus, le admiram nespus. In plus, salariile doamnelor erau foarte bune, mai bune decat cele de referent de specialitate, asa cum eram eu incadrata. Intr-o zi, fiind in biroul lor pentru a aduce niste dosare, una din doamne incerca sa rezolve o situatie. Pentru ca ma pricepusem mereu la matematica, i-am sugerat o posibila rezolvare. Mai in gluma, mai in serios, multumita insa de raspunsul dat, doamna mi-a zis ca de ce nu fac niste cursuri de contabilitate primara pentru ca una din colege se va pensiona si vor avea nevoie de ajutor. Seara, cum stateam eu asa si ma gandeam, mi-am zis ca nu este o idee tocmai rea si ca ar trebui sa ma interesez.

Am intrat pe internet si astfel am gasit platforma cursuriautorizate.eu. Aici sunt disponibile foarte multe cursuri de calificare si recalificare, in domenii care mai de care mai diferite. Sunt cursuri ideale pentru cei care au absolvit o scoala, o facultate sau care au deja o cariera si isi doresc sa se reprofileze sau sa aiba cat mai multe specialitati la activ. Tot aici am gasit cursul de contabilitate care ma interesa. Pentru ca aveam deja studii superioare, nu era o problema sa fac un curs. Insa si o persaona care are doar Bacalaureatul poate accesa un asemena curs.

curs de contabilitate primara

Ce presupune trainingul?

In primul rand, trebuie sa stii ca: Cursul de Contabil este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fost C.N.F.P.A). Doar astfel vei putea profesa dupa absolvire. Pe piata sunt mai multe cursuri de contabilitate, insa mare atentie: nu toate au aceasta autorizatie. Daca nu au autorizatie, vei face degeaba acest curs. Cursul se adreseaza persoanelor care doresc sa invete cum sa administreze veniturile, cheltuielile si investitiile dintr-o firma, intr-un mod sigur si eficient, astfel incat sa obtina un loc de munca sigur si bine platit. Cursul de Contabilitate include atat aplicatii practice pentru intelegerea modulelor de teorie, dar si aplicatii individuale pe computer privind utilizarea programului de Contabilitate SAGA. In urma absolvirii examenului final, cursantii vor intra in posesia certificatelor de Absolvire pentru ocupatia de “Contabil” si a suplimentelor descriptive care atesta competente dobandite in urma cursului. Este bine de stiut ca aceste cursuri se desfasoara atat la sediul firmei din Bucuresti si ale partenerilor din toata tara, cat si la sediile firmelor sau institutiilor interesate de furnizarea acestui curs pentru personalul angajat. Participantii vor beneficia de coffee break, materiale didactice si consiliere pe intreaga perioada a cursului.
Durata acestui curs este de 64 de ore. Vei avea parte de traineri foarte bine instruiti, care te vor invata tot ceea ce trebuie sa stii. Dupa absolvire, vei dobandi urmatoarele competente: Gestionarea si arhivarea documentelor; Intocmirea si completarea documentelor primare, Contarea operatiunilor patrimoniale, Efectuarea de calcule specifice, Completarea registrelor contabile, Intocmirea balantei de verificare, Evaluarea patrimoniala, Intocmirea bilantului contabil, Transmiterea documentelor specifice si Utilizare pc.

Acestea fiind spuse, m-am hotarat imediat sa ma inscriu la un asemena curs. Am fost extrem de multumita de modul in care s-au desfasurat orele. Explicatiile trainerilor erau extraordinare, dandu-mi-se toate detaliile de care aveam nevoie. Se intampla uneori sa nu inteleg anumite terminologii, insa nu ramaneam pe dinafara. Puteam sa pun intrebari si primeam imediat cele mai bune raspunsuri, totul fiind pe intelesul meu de neinitiata. Partea ce tinea de aplicatii mi-a placut cel mai mult. Puteam sa pun in practica lucrurile invatate si astfel sansele de a mi se intipari in minte toate acele informatii erau mai mari. Dupa finalizarea cursului, am decis sa imi incerc norocul. Am astepta ca doamna contabila sa se pensioneze si m-am inscris la concursul pentru postul respectiv. Am luat si acest examen cu brio. Acum lucrez alaturi de doamnele de la contabilitate, pe care le admir atata de mult. Este o munca grea, ce presupune multe cunostinte, dar si atentie, insa satisfactia este pe masura.

cel.ro

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.