De ce uneori e greu să gândești pozitiv

Uneori e greu să gândești pozitiv pentru că apar tot felul de situații în viață la care nu te aștepți și realizezi că nu totul e așa cum ți-ai fi dorit să fie.

Ellen DeGeneres spune că pozitivitatea face o diferență mare în viață. It makes a big difference in your life when you stay positive.Cu asta sunt total de acord și nu de puține ori mi s-a întâmplat să eșuez în a duce la bun sfârșit un task sau o idee din cauza faptului că m-am lăsat dezamăgit de detalii mici și neimportante.

e greu să gândești pozitiv

Pentru a putea gândi pozitiv trebuie să fim sinceri cu noi. Atunci când ne cunoaștem limitele, defectele și calitățile ne e mult mai ușor să păstrăm o gândire cât mai aproape de adevăr și să nu fim dezamăgiți că imaginea pe care o afișăm în fața celorlalți s-ar putea să nu fie cea reală. Când ești autentic, faci decizii bazate pe ceea ce te face fericit, nu pe ce crezi că ar face pe ceilalți fericiți și realizările tale se vor alinia cu lucruri care te definesc.

Un alt aspect important este asocierea cu alți oameni care au o gândire pozitivă. Nimic nu te trage mai mult în jos decât ieșiri și conversații cu oameni care nu fac altceva decât să se plângă. Imaginează-ți că în loc să petreci ore în șir discutând despre cât de grav ești afectat de o problemă minoră, poți petrece timpul acesta făcând planuri de viitor și discutând despre lucruri care te ajută să evoluezi.

Scrie pe o foaie de hârtie ce obiective ai pe termen mediu și lung.  Acest lucru te va ajuta să te concentrezi pe ce se întâmplă în viitorul tău, nu pe ce s-a întâmplat în trecut sau pe problemele minore care apar zi de zi și se rezolvă la fel de repede.

În concluzie, pentru a gândi pozitiv trebuie să:

  • Fii sincer cu tine.
  • Să te asociezi cu oameni care au o gândire pozitivă.
  • Să ai în minte, de preferat scris undeva, ce vrei să realizezi în viitor.

Sper ca aceste sfaturi să te ajute să privești viața dintr-o perspectivă mai luminată, iar dacă ai ajuns în punctul în care crezi că nu mai poți face asta, recomandarea mea este să apelezi la ședințe de terapie pentru că vei descoperi că foarte multe probleme sunt doar în capul nostru și lumea nu e un loc chiar așa de întunecat precum pare. Iar dacă ai realizat că te plângi prea des și nu rezolvi mai nimic, am scris și un articol pe tema asta pe care te invit să-l citești.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.