La ce să fiți atenți la cumpărarea de roviniete online?

Confortul și ușurința achizițiilor online îi determină pe tot mai mulți români să cumpere de pe internet produse și servicii. Este și cazul achizițiilor de roviniete online, care elimină: necesitatea deplasării la o locație fizică, aglomerația, efortul și pierderea de timp asociată cu achizițiile fizice.

Este foarte ușor să cumpărați roviniete online, însă trebuie să țineți cont de câteva aspecte, pentru a vă bucura de o achiziție simplificată și sigură, cu beneficii reale atât pentru bugetul personal, cât și în ceea ce privește economisirea timpului.

5 lucruri de urmărit la achiziția de roviniete online

Timpul este o monedă prețioasă, iar achiziționarea rovinietei online reprezintă nu doar o soluție convenabilă, ci și o necesitate. Totuși, înainte de a face un astfel de pas, există câteva aspecte esențiale pe care trebuie să le aveți în vedere pentru a vă asigura că experiența este una lipsită de griji și în deplină conformitate cu legislația în vigoare.

În cele ce urmează, vom explora împreună 5 aspecte fundamentale la care trebuie să fiți atenți în procesul de achiziționare a rovinietei online. De la verificarea autorizației distribuitorului până la confirmarea plății și recepționarea documentului, fiecare etapă este esențială pentru a vă asigura că puteți șofa pe drumurile României fără probleme și în deplină legalitate.

1. Distribuitorii trebuie să fie autorizați

Primul lucru ce trebuie făcut în momentul în care decideți să cumpărați o rovinietă online este să căutați o platformă de încredere. Mai exact, distribuitorul trebuie să fie autorizat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). O astfel de autorizare înseamnă că distribuitorul îndeplinește cerințele și standardele impuse de această autoritate pentru a desfășura activitatea respectivă.

2. Metode securizate de plată

În tranzacțiile efectuate pe internet, este foarte important ca datele personale și financiare ale utilizatorilor să fie protejare. Utilizarea unor servicii de plată recunoscute și securizate, cum sunt cardurile bancare sau serviciile de plată online, asigură confidențialitatea și integritatea informațiilor tranzacționale. 

Alegeți întotdeauna distribuitori care vă oferă opțiuni de plată în care aveți încredere, pe care le-ați folosit deja sau despre care aveți un feedback bun!

3. Verificarea informațiilor completate

Puteți comanda rapid roviniete online din platforma respectivă, dacă este una intuitivă. Site-urile distribuitorilor sunt concepute astfel încât să permită navigarea ușoară și să faciliteze experiența utilizatorilor. 

Procesul de achiziție implică însă completarea de către cumpărător a unor câmpuri referitoare la: alegerea perioadei de valabilitate a rovinietei, numărul mașinii, numărul de identificare, țara de înmatriculare, datele de facturare. Înainte de a trece mai departe la alt pas, citiți încă o dată informațiile, pentru a vă asigura că sunt cele corecte.

4. Reputația vânzătorului

Ca în cazul achizițiilor fizice, și în achizițiile online sunt importante informațiile referitoare la reputația vânzătorului. Mai exact, dacă ați citit pe internet referințe negative la adresa sa sau dacă mulți îl cataloghează ca fiind un distribuitor care nu își respectă obligațiile, este indicat să vă reorientați.

5. Confirmarea plății

Pentru a avea siguranța că ați achiziționat rovinieta, verificați întotdeauna, după ce ați efectuat plata, dacă ați primit e-mail de confirmare a acesteia. Citiți de asemenea, cu atenție, detaliile tranzacției și asigurați-vă că toate informațiile sunt corecte! 

Confirmarea plății dovedește că ați achitat pentru rovinietă, iar documentul poate fi necesar pentru a demonstra că plata a fost făcută, în conformitate cu termenii și condițiile stabilite.

Cum se cumpără roviniete online și care este valabilitatea acestora?

După cum am menționat deja, achiziția de roviniete online implică un proces simplu și rapid, care se desfășoară pe internet.

Primul pas este acela de a accesa platforma distribuitorului autorizat, după care se completează datele referitoare la: tipul de autovehicul, perioada de valabilitate, data la care începe valabilitatea acesteia, numărul mașinii sau țara de înmatriculare. După introducerea datelor de facturare, se face plata, iar confirmarea acesteia este primită pe mailul cumpărătorului. 

Conform legii, valabilitatea rovinietelor, pentru utilizatorii români sau străini, poate fi de:

  • 1 zi, 10 zile, 30 de zile, 60 de zile sau 12 luni – în cazul autoturismelor și vehiculelor de transport marfă cu o masă totală autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone;
  • 1 zi, 7 zile, 30 de zile sau 12 luni – în cazul vehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone și pentru vehiculele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, fiind inclus și cel al conducătorului auto.

Cumpărați acum roviniete online pe Pint.ro!

Accesați Pint.ro și achiziționați simplu, rapid și în siguranță roviniete online! Puteți cumpăra rovinietă atât pentru autoturisme și vehicule de transport marfă mai mici de 3,5 tone (valabilitatea fiind de: 1 zi, 10 zile, 30 de zile, 60 de zile sau un an), cât și pentru autovehicule mai mari sau pentru cele de transport persoane (cu o valabilitate de: 1 zi, 7 zile, 30 de zile sau 1 an).

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.