Recomandare: Ghid de Nursing pentru studentii de la medicina (P)

De cand ma stiu, am purtat un respect deosebit pentru asistentii sau asistentele medicale, care isi practica meseria cu dedicare. Pentru a putea profesa in acest domeniu, trebuie neaparat sa ai niste studii sau cursuri in domeniu. In aceeasi masura, la fel de importanta este si lectura de specialitate, pentru ca aceasta este singura care iti va oferi informatii la care puteti avea acces in orice moment, mai ales daca dispuneti si de o biblioteca personala in care sa tineti la un loc toate cartile despre nursing si nu numai.

Daca sunteti studenti la medicina, atunci va recomand Ghid de Nursing de Lucretia Titirica. Autoarea este o figura cunoscuta in acest domeniu si are la activ peste zece astfel de lucrari de specialitate, care ar trebui sa se regaseasca in biblioteca celor care lucreaza in acest domeniu medical. Ghidul este foarte recomandat deoarece face parte chiar din programele obligatorii pentru concursuri si examene, fiind extrem de bine structurat, unde sunt prezentate tehnicile de evaluare cele mai des intalnite, dar si ingrijirea bolnavului atat in timpul, cat si dupa perioada de convalescenta.

Ghid de Nursing

Mai mult decat atat, ofera informatii foarte usor de asimilat, pe care le poti pune in aplicare si in viata de zi cu zi. Asta inseamna ca poti sa citesti ghidul chiar daca nu lucrezi in domeniu, pentru ca sigur vei afla lucruri noi, care iti pot fi de ajutor si pe viitor. Personal, am citit acest ghid si pot spune ca informatiile mi s-au parut foarte interesante si foarte usor de inteles, motiv pentru care acum il recomand atat studentilor de la medicina, cat si celor care sunt la inceput de drum sau celor care au deja vechime in acest domeniu, pentru ca sunt mai mult decat convinsa ca vor gasi cartea foarte utila.

Nursing-ul este un domeniu foarte apreciat, mai ales daca cei care il practica fac acest lucru din pasiune. Pentru a fi asistent medical, trebuie in primul rand sa ai o chemare pentru acest lucru. In al doilea rand, trebuie sa ai in vedere faptul ca este un domeniu in care ai mereu ceva de invatat, de aceea lectura de specialitate este foarte recomandata. Doar in acest fel vei deveni apreciat si vei castiga respectul celor din jur, iar acest lucru o sa iti ofere o multumire sufleteasca foarte mare. Grija pentru oamenii aflati in impas este un lucru cu care nu oricine poate rezona. Dar daca tu lucrezi in acest domeniu sau vrei sa urmezi aceasta cale,  sa stii ca, din partea mea, ai parte de toata stima si admiratia.

Profesia de medic, dar si cea de asistent medical reprezinta ceva unic cu toate ca, in acelasi timp, este o meserie pe care trebuie sa o practici cu drag, este o oportunitate de a interactiona cu oamenii, de a aduce un aport substantial societatii in cel mai important domeniu (adica in domeniul sanatatii) si de a te bucura in acelasi timp de multumirile sincere ale celor pe care tu ii ai in grija ta.

cel.ro

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.