Uleiuri de motor utilizate în Europa – Ulei motor 0W20 – 0W30

Probabil că nu există un lubrifiant mai potrivit pentru a conduce în condiții dificile decât uleiul de motor 0W40. Indicatorii săi corespund pe deplin sarcinilor pe care le îndeplinește. 7 din 10 maşini in Europa sunt alimentate cu ulei 0W. Înainte de a utiliza acest ulei de motor pentru propria mașină, ar trebui cel puțin să te familiarizezi cu avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de ulei motor. Acest lucru te va ajuta să folosești tipul de ulei potrivit pentru mașina ta.

Uleiuri sintetice

Uleiul sintetic este produs printr-o metodă artificială, amestecând principalele lichide și aditivi. Crearea acestei categorii se datorează automat condițiilor de funcționare ale motorului care uneori se schimbă. După oprirea motorului, acesta se răcește și după pornire se încălzește. Când conduci, motorul funcționează în diferite moduri. Având în vedere acest lucru, a devenit necesar să se facă un ulei care are o caracteristică tehnică care nu se modifică din cauza diferiților factori. La un moment dat în industria auto, producătorii s-au gândeau la invarianța indicatorilor lubrifiantului și la aplicarea sa eficientă în toate condițiile.

Vâscozitatea uleiului sintetic și mineral

Uleiul mineral nu a reușit să asigure invariabilitatea proprietăților, datorită caracteristicilor sale limitate. Astăzi, oamenii de știință au dezvoltat materiale sintetice, conform propriilor parametri, potrivite în mod optim pentru utilizarea pe termen lung. Avantajele mașinii sintetice pot fi atribuite fluidului de bază stabil. Materialul sintetic este fabricat dintr-o bază pentru expunere durabilă și nu are componente instabile. Având în vedere această parte a motorului, acestea au o protecție excelentă, ciclul mașinii nu își schimbă propriile caracteristici nici iarna și nici vara.

Uleiul sintetic are o cantitate mică de aditivi neavând nevoie de un număr mare, deoarece rolul principal este atribuit bazei. Cu cât este mai mult, cu atât va dura mai mult. De asemenea, oferă suplimente de viață lungă. Uleiul de motor sintetic oferă stabilitate în condiții de temperatură ridicată. Uleiul își îndeplinește propria sarcină chiar și la viteze mari. Cu uleiul de motor sintetic, părțile motorului sunt mai puțin încălzite și acesta va funcționa mai mult. Uleiul formează un film protector pe piesele de contact și astfel, maximizează lubrifierea pieselor motorului. De asemenea, curăță motorul de murdărie, are proprietăți de fluctuație în condiții excelente de frig, simplifică pornirea în condiții de iarnă.

Ulei motor 0W20 – 0W30

Uleiul de motor 0W20 este perfect potrivit pentru condițiile de vară călduroase, spre deosebire de 0W40, deoarece are următoarele limite de temperatură: inferior – minus 35 de grade C, iar cel superior – plus 15 grade C. Cu ulei motor 0W30 nu este posibil să nu conduci vara la temperaturi ridicate. Se diferențiază de 0W40 prin faptul că limita sa superioară de temperatură este de plus douăzeci și cinci de grade, adică, are o vâscozitate mai mică la temperatură ridicată. 

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.