10 superstiții din jurul lumii

În articolul de astăzi am pregătit o listă cu 10 superstiții din jurul lumii. Multe dintre ele sunt destul de credibile, dar câteva te fac să te gândești de ce oare ar crede oamenii așa ceva?

Trebuie să pornim la drum cu ideea că fiecare cultură este diferită și aceste superstiții au valoare doar în contextul pe care cultura din acel mediu specific.

  1. În Spania se obișnuiește să se consume struguri în noaptea de Anul Nou pentru a goni ghinionul. Ei consideră că odată cu trecerea anului vine ghinionul peste ei și acesta este modul prin care îl alungă. Funcționează asemănător cu superstiția noastră legată de mâncatul peștelui.
  2. Polonezii cred că dacă vei mirosi o floare de păpădie vei urina noaptea în pat. Vă sună cunoscut dacă înlocuim floarea de păpădie cu dacă te joci cu focul?
  3. Englezii spun că la capătul curcubeului stă o comoară îngropată.
  4. Chinezii cred că statuile cu lei și dragoni din fața caselor țin demonii departe.
  5. Turcii consideră că simbolul ochiului albastru ține ghinionul și deochiul departe. Această credință este întâlnită cu preponderență în Turcia și alte țări musulmane.
  6. În Marea Britanie se crede că dacă mănânci salată verde nu vei mai putea face copii. Acum nu știu ce să zic despre asta dacă este adevărată sau nu, dar mie nu prea îmi vine să cred.
  7. Soldații romani obișnuiau să studieze atent furnicile înainte de bătălii. Dacă acestea se luptau între ele, cu siguranță armata inamică era aproape și gata să atace.
  8. Peste tot în lume se crede că cifra 13 aduce ghinion, dar conform statisticilor acest lucru nu poate fi dovedit și ziua de 13, fiea ea marți sau altă zi, este la fel ca oricare alta.
  9. În foarte multe părți ale lumii se crede că vălul miresei este acolo pentru a o proteja de deochi și ghinion.
  10. Europenii consideră că dacă te mănâncă palma vei urmează să primești bani.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.