6 produse din granit de care probabil n-ai auzit pana acum

Granitul este adesea utilizat in constructii, in amenajari exterioare si interioare. Cu siguranta esti familiarizat cu pavajele din granit, treptele din granit sau blaturile de bucatarie din granit. Dar, putina lume stie ca granitul poate avea multiple alte utilizari. In cele ce urmeaza, iti prezentam 6 tipuri de produse din granit de a caror existenta probabil nu stiai:

 

  1. Tocator de bucatarie din granit. Tocatorul din granit este net superior celui din lemn sau plastic. Avantajele tocatorului din granit sau fundului de tocat legume si carne din granit sunt multiple: rezistenta la zgarieturi, durabilitate, antimicrobian in mod natural, usor de igienizat. Preturile tocatoarelor de granit pornesc de la 60 lei.

 

  1. Piatra pentru gatit. Poti prepara fripturi, fructe de mare, paine de casa sau pizza la cuptorul cu lemne, la cuptorul din bucataria de vara, la gratar, la cuptorul aragazului sau chiar si la plita electrica cu piatra de copt din granit. Preparatele se vor coace mai uniform, nu se vor arde, nu vor fi pline de hidrocarburi, daca utilizezi placa de granit.   In plus, granitul este in mod natural rezistent la bacterii datorita suprafetei lucioase, non-poroase si este usor de curatat. Preturile placilor de copt din granit pornesc de la 55 de
  2. Platou de Servire din Granit. Pentru servirea micului dejun in pat sau servirea unei cafele in gradina, platoul de servire din granit, cu sau fara manere, este o solutie rafinata si practica. Un platoul de servire din granit costa 170 lei in magazinul online Vinca.ro.

 

  1. Suport de servetele din granit. Suportul de servetele din granit are o calitate net superioara celui din lemn, plastic sau inox, avand o rezistenta considerabila in timp. Poate fi utilizat in propria casa sau in restaurante si cafenele. Datorita greutatii granitului, nu vei mai sta cu grija ca servetelele vor fi luate pe sus cand vantul este puternic. In plus, ofera meselor un aspect cu totul si cu totul elegant. Un suport de servetele din granit costa 99 lei in magazinul online Vinca.ro.

 

 

  1. Suport lateral pentru carti, din granit. Suportul din granit va imbratisa lecturile tale de suflet, acestea avand posibilitatea de a se odihni in lux. Greutatea granitului asigura un suport de nedejde chiar si pentru sirurile lungi de carti din biblioteca. Un suport de carti din granit costa 145 de lei in magazinul online Vinca.ro.

 

 

  1. Blat din granit pentru masute de cafea. Placile de granit pot fi taiate in forme si dimensiuni variate, putand astfel fi folosite ca blaturi pentru mese de gradina, pentru masute de cafea in living, masute bistro, mese consola sau semi-consola. Preturile variaza in functie de dimensiuni si model.

 

Produsele din granit prezentate mai sus pot fi achizitionate din magazinul online Vinca.ro. Le poti cumpara pentru tine sau le poti face cadou.

Bine de stiu:

Granitul este o roca magmatica (eruptiva) ce provine din magme care ajunse in partile superioare ale scoartei pierd incet sau rapid caldura si se consolideaza. Consolidarea se face la adancime mare. Cuartul si mica sunt principalele elemente din compozitia granitului. Granitul este dur, compact, rezistent la uzura agentilor meteorologici. Dintre toate tipurile de roci, granitul are cea mai mare rezistenta la rupere si deformare.

Culorile tipice ale rocilor de granit variaza de la roz, violet, rosu pana la gri deschis sau intunecat. Fiecare placa de granit este unica, deoarece naturii nu-i place sa se repete. Unele placi de granit au un aspect cu totul si cu totul deosebit, parand a fi pictate, deoarece in procesul de formare se strecoara diverse impuritati ce-i dau un colorit deosebit.

Daca este impermeabilizat, granitul nu isi schimba culoarea in timp si nu se pateaza.

Stiai ca…

  • parti din piramidele din Egipt sunt din granit?
  • cei 95 de monoliti din granit de la Almendres Cromlech, Portugalia, dateaza de aprox. 6000 de ani?
  • piedestalul statuii Libertatii este realizat din granit?
  • muntele Rushmore (SUA) este format in totalitate din granit?

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.