7 canale educative pe YouTube

Chiar dacă majoritatea videoclipurilor de pe YouTube sunt despre muzică sau se concentrează pe divertisment, există și canale orientate spre educație. Mai jos am făcut o listă cu 7 canale educative de pe YouTube pe care ar trebui să le urmărești și tu, măcar o dată.

TED-Ed

Cu siguranță ați auzit de TED și acest canal reușește să răspundă tuturor întrebărilor într-un mod creativ și ingenios. Este ușor de urmărit de către oricine și are o echipă foarte faină de animatori în spate.

SciShow

Aici vei găsi peste 1500 de clipuri cu o frecventă a postărilor de 1 pe zi și explorează subiecte științifice răspunzând la întrebarea de ce în cele mai faine moduri posibile.

Minute Phisycs

Fizica pe înțelesul tuturor, cam așa aș defini acest canal de YouTube. Vei afla de ce soarele este galben, cerul albastru, de ce nu este lumină noaptea și de ce zboară avioanele și nu merg pe sub apă.

The Brain Scoop

Un canal de YouTube creat de Emily, o tânără care dorește să arate tuturor ce se întâmplă într-un muzeu de istorie naturală din orașul Chicago. Principalele teme abordate sunt despre dinozauri, reptile, mamuți, dar și despre insecte, ratoni, pinguini sau alte animale.

Physics Girl

Physics Girl este un canal creat de Dianna Cowern despre fizica, astronomie si subiecte legate de știință în general.

Crash Course

Hank Green, Andre Meadows și Shini Somara te învață despre o serie întreagă de subiecte precum justiție, discriminare, alte aspecte legale ale vieții, dar și elemente de fizică.

SmarterEveryDay

Acest canal are nu mai puțini de 4 milioane de abonați și este poate cel mai cunoscut canal de YouTube pe teme educaționale. Tocmai din acest motiv l-am lăsat la final ca să le descoperiți pe celelalte mai întâi.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.