7 sfaturi pentru a dormi mai bine

Lipsa somnului poate duce la probleme mult mai serioase de sănătate și de aceea este bine să remediem problemele de acest gen cât mai repede cu putință. În articolul de astăzi vorbim despre 7 sfaturi pentru a dormi mai bine.

7 sfaturi pentru a dormi mai bine

Urmează o rutină

Dacă urmezi o rutină înainte de a merge la culcare, corpul și mintea ta se vor obișnui și vor înțelege că după acea rutină urmează somn. Câteva sfaturi pentru o rutină de succes ar fi:

  • culcă-te în fiecare seară la aceeași oră;
  • stinge luminile din casă cu 15 minute înainte de a te băga în pat;
  • fă un duș cald;
  • citeșe câteva pagini dintr-o carte;
  • etc.

De asemenea, ar trebui să eviți folosirea telefonului înainte de culcare. Mai multe despre asta am vorbit în articolul despre lumina albastră.

Ai grijă ce bei și ce mănânci

Imaginează-ți cum dispare somnul dacă bei cola sau cafea seara și nu face asta. Într-o notă mai serioasă, ceea ce bei sau mămânci poate afecta foarte mult somnul. Ai grijă să nu mănânci imediat înainte de culcare și nu consuma alimente care conțin mult zahăr pentru că acesta va crește nivelul de energie.

Reglează lumina din casă

Nu prea o să ai chef de somn dacă ai stat toată seara cu 4 becuri aprinse și ai avut mai multă lumină în cameră decât pe o plajă din Hawaii. Sfatul meu este să reglezi intensitatea luminii înainte de culcare astfel să te inducă îl starea de somn și atunci când te bagi în pat ai grijă să stingi toate sursele de lumină care te-ar putea deranja. De exemplu, eu nu pot dormi dacă ledul monitorului pâlpâie noaptea.

Reglează temperatura

Dacă simți că temperatura din cameră este prea ridicată sau prea scăzută, cu siguranță îți va afecta somnul și nu te vei putea concentra.

Zgomotul

Și acesta este un factor care îți poate perturba somnul și ar fi indicat să eviți cumpărarea unei case sau a unui apartament în zonele cu zgomot ridicat. Cu toate astea, geamurile de termopan și alte metode de izolare fonică pot face dintr-un apartament în centrul orașului unul foarte liniștit.

Monitorizează-ți somnul cu o aplicație

Există multe aplicații care monitorizează somnul și s-ar putea să descoperi multe lucruri interesante dacă le încerci. Pentru început vei afla dacă orele tale de somn adunate sunt destule pentru a te odihni sau dacă trebuie să își ajustezi programul pentru a dormi mai mult.

Cu toate astea, trebuie să înțelegi limitările pe care le au astfel de aplicații și dacă ai probleme serioase cu somnul să mergi la un medic specialist.

Ce funcționează pentru tine?

Există șansa ca nici unul dintre sfaturile de mai sus să nu te ajute. În acest caz trebuie să experimentezi, să consulți un doctor și să afli ce funcționează pentru tine. Poate adormi mai ușor dacă ieși la alergat seara sau dacă mănânci un anumit tip de mâncare sau dacă reciți o poezie, etc.

Ideea principală e să nu te dai bătut dacă insomnia nu te lasă în pace pentru că există remedii pentru toate.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.