Câte calorii au băuturile alcoolice – Berea, vinul, etc.

Cercetătorii britanici au realizat un studiu comform căruia majoritatea oamenilor nu sunt conștienți de numărul real de calorii din băuturile alcoolice pe care le consuma. Cercetările au evidențiat că, în cele mai multe cazuri, consumul de alcool creste apetitul pentru mâncare.

Câte calorii au băuturile alcoolice

Berea

Este băutura cu cea mai mică concentrație de alcool, dar care se metabolizează cel mai încet, deoarece conține maltoză și proteine din malț. Procesul de metabolizare în cazul acestei băuturi poate dura până la 48 de ore. Unii experți susțin că berea este cea mai nesănătoasă băutură existenta, deoarece conține fibre, vitamine și minerale și nu este recomandată persoanelor care vor să scape de celulită.

Cocktaiturile

Chiar dacă sunt colorate și preferate de femei, alcoolul, în combinație cu sucuri de fructe duc la creșterea caloriilor. Sunt cele mai „periculoase” deoarece ficatul nu poate metaboliza alcoolul în prezența zaharurilor iar multe cocktailuri conțin și cofeină.

Specialiștii în nutriție recomanada consumul rar a acestor băuturi. Metabolizarea lichiorului și a lor dulci poate dura până la 30 de ore. În ciuda aparențelor, băuturile rafinate pure precum votca sau whiskeyul se metabolizează cel mai ușor de către ficat.

Cu toate acestea, băuturile spirtoase, în cazul unui consum regulat, peste medie, ne dau probleme cu stomacul până la o serie de cancere, afecțiuni ale inimii sau chiar diabet.

Vinul

Vinurile se metabolizează în 15-20 de ore dar un pahar de vin roșu, după masa de prânz, consumat zilnic, este recomandar chiar și de medici. În plus, vinul roșu este una dintre cele mai bogate surse de antioxidanți.

100 ml gin – 200 calorii
100 ml votca – 220 calorii
100 ml lichior – 350 calorii
100 ml martini – 250 calorii
100 ml rom – 250 calorii
100 ml șampanie – 300 calorii
100 ml tequila – 150 calorii
100 ml vin – 150 calorii
100 ml whiskey – 250 calorii

Cocktailuri cu puține calorii:

Mojito

Se face cu rom alb, zahăr, tei, menta și apă minerală. Mojito este un cocktail scăzut în calorii, dar prin reducerea cantității de rom și zahăr și creșterea cantității de apă puteți să mai „scăpați” de calorii.

Șampanie cu suc de fructe

Un pahar de șampanie are o medie de 90 de calorii. Pentru a reduce din caloriile din șampanie, puteți adaugă puțin suc de fructe.

Bloody Mary

Sucul de roșii conține licopen, care poate accelera metabolismul. Daca adaugați suc de țelină în locul celui de roșii, obțineți o băutură cu mai puține calorii.

Cape Codder

Se face cu 10 cl de vodca, un pahar de suc de afine și o bucata de lămâie. Daca reduceți cantitatea de suc de afine la jumătate, renunțați la zahar și adaugați apă minerala, puteți renunța la un număr important de calorii.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.