Ce este apa alcalină?

Ei bine, apa alcalină este, de fapt, apa cu un pH peste 7.0. Ce vrea să însemne asta? Și de ce ne-ar interesa pe noi pH-ul? Păi, în funcție de pH, apa este acidă sau alcalină. Cea cu valori de sub 7 este acidă, cea cu pH-ul de 7 sau mai mare de atât este o apă alcalină, deci o apă care face bine organismului. În plus, atunci când vorbim despre o apă cu un pH mai mare, vorbim și despre celelalte elemente pe care le conține apa respectivă, precum calciu, siliciu, magneziu, știți voi, lucrurile de care organismul nostru are nevoie să funcționeze mai bine, și pe care, nu le regăsim, într-o apă de la robinet de exemplu.

Ce este apa alcalină

Care este consumul de apă alcalină recomandat de medic?

Ați auzit, probabil, și la televizor placa cu ”pentru o viață sănătoasă consumați, zilnic, minium doi litri de apă”. Ei bine, dragilor, această recomandare este pe cât se poate de adevărată și am să vă spun și de ce. Cercetătorii au descoperit că pentru a menține echilibrul hidric, organismul nostru are nevoie de minim această cantitate. Desigur, cu cât consumăm mai mult, cu atât mai bine.

Și acum să trecem la cele 5 motive de a consuma apă alcalină, în locul apei normale, de la robinet!

Neutralizează reziduurile acide din corpul nostru

Să explic! Ați văzut când rămâneți cu grăsime pe mâini că ați tăiat carne? Acea grăsime nu se duce cu apa de la robinet. E nevoie să folosiți un săpun pentru a îndepărta acea grăsime, nu-i așa? Ei bine, aflați că grăsimea respectivă este acidă, iar săpunul este alcalin. Cam asta face și apa alcalină cu organismul nostru. Atenție! Nu este medicament, dar funcționează ca unul, din moment ce are capacitatea de a neutraliza și lichefia deșeurile acide pentru a putea fi eliminate complet și ușor de către organism.

Te ajută să slăbești

Traducând ce-am spus în ultima frază de mai sus, spun că apa alcalină te ajută să elimini surplusul de grăsime, despre care știm că sunt niște moduri de stocare ale acizilor. Așadar, important de reținut este că atunci când vreți să începeți o cură de slăbire, trebuie să începeți cu o detoxifiere. Bând apă alcalină ajutați ca fluidele corporale să dizolve mai bine grăsimea.

Combate aciditatea creată de cafea și băuturi acidulate

Nu e niciun secret că băuturile carbogazoase creează aciditate la stomac. La fel și combinarea greșită a alimentelor (gen carne + cartofi, brânză + pâine, etc.). Toate acestea pot fi combătute consumând apă alcalină. Și țineți minte, autorul cărții ”Inversarea procesului de îmbătrânire” spunea că e nevoie de 32 de pahare de apă obișnuită pentru a neutraliza efectul unui singur pahar de cola (pH 2,50).

”Curăță organismul de toxine”

Te scapă de constipație, indigestie, balonări

Cum te ajută să digeri, te ajută să scapi de toate aceste probleme digestive. Ba mai mult, s-a descoperit că apa alcalină te ajută să-ți stabilizezi organismul, să-ți regenerezi celulele, să elimini toxinele și substanțele reziduale, contribuie la reducerea tensiunii arteriale și reglează apetitul.

Te întinerește

Nu e niciun secret că frumusețea interioară înseamnă, de multe ori, și frumusețe exterioară. Consumul de apă alcalină ajută la hidratarea pielii mai bine, ceea ce-nseamnă că pielea ta va fi mai elastică și mai strălucitoare. Părul mai des, unghiile mai puternice, musculatura mai tonifiată, toate aceste le obții dacă o să alegi să consumi apă alcalină, în detrimentul apei normale, de la robinet, cu o aciditate ridicată.

cel.ro

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.