Ce este apa alcalina și ce ar trebui să știi despre ea

Organismul uman este format in proporție de 70% din apa. Avem nevoie de apa in fiecare zi deoarece pierdem mici cantități la orice activitate ce presupune efort fizic. Specialiștii ne recomanda sa bem 2 litri de apa in fiecare zi, dar nu întotdeauna prima idee este cea mai bună. Foarte multi oameni din tara noastră beau apa direct de la robinet, apa care este tratata cu clor pentru a elimina impuritățile. Acest tip de apa nu este cel mai bun pentru organism. Avem nevoie de o apa care sa ne hidrateze, sa nu afecteze organele interne si sa ne readucă echilibrul in întregul organism.

Ce este apa alcalina?

Cea mai buna optiune pentru organismul nostru este apa alcalina AquaVia. Acest tip de apa ne poate oferi o stare generala de bine datorita nivelului pH-ului pe care il detine. Se numesc ape alcaline apele care au un pH mai mare de 7, cele sub 7 sunt acide, deci nu sunt bune pentru corp. Pe langa un nivel ridicat de pH, apele alcaline vor contine si elemente care sunt benefice organismului uman: magneziu, calciu, siliciu.

Ce rol are apa alcalina?

Apa alcalina are abilitatea de a alcaliniza si astfel de a sprijini functionarea corecta a organismului aducand cu sine o serie de beneficii cum ar fi: o buna functionare a sistemului digestiv, eliminarea reziduurilor, pastrarea unui nivel optim de fluide si al unui nivel potrivit de hidratare.

Apa este elementul fara de care viata nu ar putea exista si este important sa o consumam zilnic. Exista studii care au aratat ca acei doi litri consumati zilnic ne ajuta sa avem un echilibru hidric. Pe piata exista o multime de ape cu un pH mai mare de 7 sau chiar peste 8. Astfel apa alcalina AquaVia ne ajuta sa mentinem organismul in stare perfecta de functionare datorita hidratarii corespunzatoare. Totusi trebuie sa intelegem ca fiecare organism este diferit, deci vine cu un pH diferit, iar alcalinizarea nu ar trebui sa porneasca de la aceeasi valoare pentru toata lumea. De exemplu, in timpul mesei ar trebui sa ne tinem sub control aciditatea pentru a evita durerile de stomac si refluxul gastroesofagian. 

Cand este recomandat consumul de apa alcalina?

Consumul de apa alcalina este recomandat in conditiile efortului fizic intens deoarece activitatea musculara ne creste aciditatea si ne vom simti mai obositi. Aceasta apa ne ajuta sa nu mai resimtim oboseala si chiar sa avem energie datorita nivelului ridicat de magneziu. Mai mult, suplimentele de minerale prezente in apa alcalina ajuta organismul sa isi creasca rezistenta datorita reducerii stresului cardiovascular.

Cum recunoastem apa alcalina?

Daca recurgem la apa imbuteliata, va trebui sa verificam pH-ul care este principalul indicator al alcalinitatii apei. Acesta trebuie sa fie minimum 7, dar cat mai apropiat de 8. De asemenea, putem verifica numarul de minerale continute. In comert exista o multime de aparate si filtre care pot alcaliniza apa si le putem folosi acasa. Inainte de a achizitiona un anumit produs, este bine sa verificam provenienta, tehnologia utilizata si certificarile.

Cea mai buna idee de a obtine apa alcalina este sa folosin un filtru cu magneziu de mare puritate, 99.9% care poate produce simultan 3 efecte benefice: alcalinizeaza puternic apa la un pH mai mare de 9, ionizeaza corect apa pentru a lupta cat mai eficient impotriva radicalilor liberi si aduce organismului aportul de magneziu optim pentru functionarea corecta a creierului si mai ales a sistemului cardiovascular.

Cum se obtine apa alcalina acasa?

Pentru a obtine apa alcalina acasa avem nevoie de un vas de sticla si de o banda pentru masurarea pH-ului care poate fi cumparata de la orice plafar sau farmacie. La cantitatea de 2 litri de apa, chiar si de la robinet, vom adauga jumatate de lingurita de zeama de lamaie, jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu si o jumatate de lingurita de sare – neiodata sau de Himalaya. Daca nivelul pH-ului nu ajunge suficient de ridicat, se poate mari cantitatea de bicarbonat de sodiu pentru a obtine un pH de peste 8.5. O metoda mai usoara este filtrul, dar aceasta este mai costisitoare.

Ia cu tine oriunde mergi apa alcalina AquaVia si bucura-te de toate beneficiile utilizarii acestei ape cu proprietati extraordinare pentru organism. Apa alcalina ne poate ajuta sa si slabim prin accelerarea metabolismului si grabirii arderilor. Indiferent ce pH are apa, important este sa ii asiguram organismului cei 2 litri de apa zilnic.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.