Cel mai bun aparat foto DSLR pentru fanii Nikon – D750

Dacă te-ai decis că Nikon este brandul pe care dorești să-l folosești, în anul 2019 consider că cel mai bun aparat foto ca raport calitate-preț este Nikon D750.

Am luat decizia după ce am analizat multe oferte din portofoliul celor de la Nikon, dar și de la concurență. În continuarea articolului voi vorbi despre utilizările și punctele tari ale aparatului pentru a te ajuta să iei și tu o decizie dacă vrei să-l cumperi sau dacă vrei să continui căutarea pentru a găsi ce ți se potrivește.

Nikon - D750

De ce consider că cel mai bun aparat foto DSLR în 2019 pentru fanii Nikon este D750?

Nikon D750 a ajuns să fie un aparat folosit și în vacanțe, dar și la nunți, botezuri și alte evenimente sau ședințe foto unde este nevoie de calitate.

Chiar dacă Nikon a început deja fabricarea și vânzarea seriei mirrorless, consider că mai durează până acelea vor întrece raportul calitate-preț stabilit de unele dslr-uri. Atfel, pentru cel puțin câțiva ani de acum încolo, dslr-urile vor avea prețuri din ce în ce mai bune și vor oferi calitate înaltă, singurul mare minus față de mirrorless va fi însă greutatea.

Eu aleg D750 pentru că este punctul optim între semi-profesional și profesional. Calitatea pozelor este una profesională și nu au o mărime exagerat de mare ceea ce le face ușor de editat și cu laptopuri sau calculatoare nu foarte performante.

Capacitatea acestui aparat de a face fotografii bune la un ISO foarte ridicat este probabil cel mai mare avantaj pe care îl are față de competiție.

Atunci când ești în vacanță sau la un eveniment îți vei dori să faci fotografii seara și combinația telefon-blitz s-ar putea să nu funcționeze. Dacă mergi pe varianta unui dslr ieftin sau aparat foto compact vei avea niște poze cu foarte mult zgomot în ele și s-ar putea să nu fii atât de entuziasmat să le postezi pe social media. Până la urmă cine vrea poze care nu se văd bine?

Astfel, un D750 alături de un obiectiv luminos te va scuti de toate problemele acestea și cu un minim de editare vei scoate poze de vacanță profesionale cu care te vei putea mândri peste ani.

Focalizarea este rapidă și precisă, are ecran rabatabil pentru a obține unghiuri creative, wi-fi pentru a transfera pozele rapid pe telefon sau tabletă, iar body-ul aparatului rezistă la precipitații minore astfel încât nu trebuie să te panichezi dacă afară picură puțin.

Locurile unde puteți găsi Nikon D750 la prețuri bune sunt:

F64 – magazin foto video cu servicii profesionale. – vezi prețul!

Foto Hobby – magazin foto video dedicat echipamentelor Nikon. – vezi prețul!

De asemenea, alături de body ai nevoie și de un obiectiv bun, dar despre asta vom scrie într-un viitor articol și voi reveni cu link aici.

P.S.: Un review cu mult mai multe detalii și exemple de fotografii pentru Nikon D750 puteți citi pe acest blog.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.