Cheltuieli neprevăzute în călătorii

Oricât de bine ți-ai face planul pentru următoare vacanță există ceva ce ne sperie pe toți, nu vrem să auzim de cheltuieli neprevăzute în călătorii și dacă s-ar putea să plătim mai puțin decât am calculat inițial totul ar fi perfect.

Cheltuielile cu transportul, cazarea și mâncarea sigur sunt acoperite, cel puțin în plan. Dar ce faci dacă îți pierzi bagajul sau ai vreo problemă medicală?

Cheltuieli neprevazute in calatorii

Care sunt cheltuielile neprevăzute în călătorii și cum le poți face față:

Asigurarea de călătorie te poate ajuta în cazul în care ai nevoie de asistență medicală sau dacă bagajul tău a fost rătăcit de către compania aeriană cu care zbori. De asemenea, poți primi și despăgubiri suplimentare în cazul în care zborul este anulat.

S-ar putea ca, pe parcursul călătoriei, să ai nevoie de unele upgrade-uri. De exemplu s-ar putea să nu găsești transport la fel de ieftin cum sperai sau să ratezi un tren și singura alternativă să fie alt mijloc de transport cu un cost mult mai ridicat. Nu spun că este un capăt de lume, dar sunt bani la care trebuie să te gândești că-i ai și să nu pui de la început 100% din bugetul tău de călătorie în plan. Iar dacă transportul este o problemă prea mare în călătoriile tale, s-ar putea să vrei să adopți un stil de călătorie mai spre pedestrianism.

Problemele legate de bagaje vor fi rezolvate de asigurarea de călătorie. Sigur, dar nimeni nu spune că vei primi banii a doua zi sau că bagajul tău va apărea miraculos la ușa hotelului. Pentru asta trebuie să te pregătești să îți cumperi alte lucruri de care ai nevoie urmând ca abia mai apoi să-ți recuperezi banii.

Hotelul poate avea taxe pe te miri ce și este bine ca înainte să plătești pentru servicii de cazare să te asiguri că wi-fi-ul sau parcarea este gratuită dacă ai nevoie. Ar fi păcat să plătești cazare 10 euro pe noapte și să te trezești la recepție că dacă vrei loc de parcare și internet trebuie să mai dai încă 30 de euro.

În concluzie, de fiecare dată când pleci undeva trebuie să iei în calcul și micile cheltuieli care, adunate, pot ajunge la o sumă destul de mare. Recomandarea mea este să îți suplimentezi bugetu de călătorie cu cel puțin 25% din valoarea sa totală pentru a avea bani pentru astfel de situații neprevăzute. În cel mai bun caz vei avea deja niște bani puși deoparte pentru următoarea călătorie.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.