Creativitatea exersata prin joc

Incurajarea copiilor sa fie creativi este o parte fundamentala a dezvoltarii si cresterii acestora. Nivelele de creativitate ridicate sunt vazute ca un semn de inteligenta si permit copiilor sa gaseasca solutii pline de imaginatie la provocari si problemele pe care le intampina. Jocul reprezinta ocazia perfecta de a incuraja copiii sa fie mai creativi, astfel incat utilizarea timpului de joc ca modalitate de a permite copiilor sa-si foloseasca imaginatia si a fi creativi nu numai ca inseamna ca se pot distra in timpul lor liber, ci si ca vor beneficia de o serie de avanaje ce vin lapachet cu jocul.

Creativitatea si jocul merg adesea mana in mana, iar copiii au in mod natural un nivel ridicat de creativitate.

Echipamente de joc imaginative

Una dintre cele mai usoare cai de a adauga jocul creativ la locurile de joaca si in zonele de joaca in aer liber este adaugarea unui echipament de joc imaginativ. Echipamente, cum ar fi unitatile multiplay tematice, incurajeaza copiii sa-si foloseasca imaginatia in timp ce se distreaza si isi fac exercitii fizice. Locurile de joaca in exterior este modalitatea perfecta de a permite copiilor de varsta mica sa-si foloseasca imaginatia si sa-si creeze propriile povesti folosind echipamentul furnizat.

Creati o lume noua

O alta modalitate de a incuraja copiii sa-si sporeasca creativitatea este prin a le oferi instrumentele care le permit sa creeze o noua lume din imaginatia lor. Din nou, instalarea unor echipamente de joc tematice, cum ar fi o nava de pirat sau un castel, va oferi toate instrumentele de care au nevoie pentru a-si crea propriile lumi pe care le pot folosi ca baza pentru jocurile lor.

Nisip si apa

Copiii, in special copiii foarte mici, invata prin joc, adaugand nisip in apa si viceversa, o modalitate excelenta de a lasa creativitatea copiilor sa isi faca de cap, ca sa nu mai spunem de faptul ca nu va mai fi nevoie sa va faceti griji rferitor la cne va trebui sa faca curatenie. Nisipul si apa sunt echipamentele ideale de joc pentru dezlantuirea creativitatii copiilor, deoarece pot experimenta diferitele texturi si transformarea care se intampla atunci cand apa si nisipul sunt combinate. Pe langa aceasta, copiii pot folosi combinatia de nisip si apa pentru a crea imagini si forme.

Timpul pentru o poveste

Instalarea unui set de scaune care pot fi folosite pentru timpul petrecut la poveste sau o scena in care copiii pot juca piese si scene este o modalitate ideala de a adauga jocul creativ in spatiile exterioare.

Iesirea in natura

Studiile au aratat ca natura creste nivelele de creativitate atat la copii, cat si la adulti. Acest lucru inseamna ca prin crearea unui mediu natural prin plantarea de flori, copaci si cu zone de iarba veti  contribui la imbunatatirea creativitatii copiilor in timpul jocului. Pe langa aceasta, mediile naturale reprezinta o modalitate excelenta de a ajuta copiii de toate varstele sa fie mai pozitivi si contribuie totodata si  la imbunatatirea bunastarii lor mentale.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.