Cum îți pregătești mașina pentru iarnă

Nouă sau veche, fiecare mașină are nevoie de pregăriri pentru sezonul rece, iar dacă nu ești pregătit poți plăti și amenzi pentru că pui în pericol viața celorlalți participanți la trafic.

Cea mai importantă verificare și cea care poate atrage amenzile cel mai ușor ține de anvelope. Pentru sezonul rece ai nevoie de anvelope de iarnă deoarece ele au o aderență mai bună pe zăpadă și reduce foarte mult riscul de a derapa cu mașina.

Inspectarea becurilor

O mașină are foarte multe becuri pentru diferite utilizări, avarii, fază lungă, fază scurtă, semnal, frână, etc. Ideal este ca această inspecție să fie făcută periodic pentru a te asigura că toate funcționează în condiții normale.

Cureaua motorului

Acesta este un element care se poate deteriora în timp și nu vrei să te trezești în excursie că s-a rupt cureaua motorului și că n-ai de unde să cumperi alta deoarece ești la nu știu câți KM de cel mai apropiat oraș. Verificarea se face foarte ușor, chiar și vizual deoarece o curea deteriorată va avea niște crăpături care se văd ușor cu ochiul liber și o lumină de lanternă.

Verifică extintorul și trusa medicală

Din nou, o altă verificare care trebuie făcută regulat este cea a extintorului și a trusei medicale, două obiecte care trebuie să existe în fiecare mașină, iar inexistența lor va atrage amenzi.

Protejează vopseaua

Mai ales în cazul mașinilor noi, vopseaua este foarte importantă și aceasta poate fi afectată de stratul de zăpadă sau de grindina care poate cădea pe mașină. Soluția este să folosești un kit bun de ceară de mașină cu care să o îngrijești.

De asemenea există și alte verificări precum inspectarea antigelului, schimbarea filtrului de ulei și a uleiului, stabilitatea alternatorului și as sistemului de încărcare, etc, dar pe acestea le poți face la un service autorizat, loc unde vei afla și dacă totul este în ordine sau necesită intervenția unui mecanic.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.