Cum sa detii o afacere de succes

Inceperea unei afaceri – sau chiar implicarea ca profesionist – cand esti tanar poate fi intimidant. S-ar putea sa aveti cunostinte despre afaceri de la scoala, carti sau sfaturi practice din surse online, dar exista o mare diferenta intre intelegerea fundamentelor de afaceri pe hartie si obtinerea intelepciunii prin experienta reala.

Pana la sfarsitul carierei tale, vei acumula o multime de cunostinte si sute de lectii, dar exista cateva lectii pe care ar trebui sa le inveti mai devreme – in mod ideal inainte de a implini 30 de ani.

Aceste lectii sunt unele dintre cele mai importante de invatat pe cand esti inca suficient de tanar pentru a le folosi:

Oamenii potriviti merita tot

Este aproape imposibil sa construiesti o afacere de succes singur. Chiar daca sunteti antreprenor solo, va vor fi alaturi mentori, parteneri, vanzatori si colegi care va vor ajuta sa va atingeti viziunea pe termen lung. Asadar, recunoasteti cat de valorosi ceilalti oameni va vor deschide catre mai multe oportunitati, va vor ajuta sa fiti cu ochii pe noile contacte, indiferent de locul in care va aflati si va vor face mai discernanti in decizii precum angajarea si oferte pe termen lung.

Invatarea precoce a acestei lectii va va impiedica sa pierdeti timp cu oamenii gresiti si va vor oferi mai mult timp pentru a lucra cu cei mai buni oameni pe care ii gasiti.

Vei esua – si este in regula

Oricat de mult stii sau cat de mult te pregatesti, esecul va fi inevitabil  pentru. Intreprinderea poate deveni de succes in general, dar vor exista strategii si campanii individuale care se prabusesc, dar si idei care rasar in intregime. Confruntarea cu esecul in realizarea faptului ca, in anumite contexte, este inevitabila, il face mai usor de acceptat. Puteti vedea acest lucru ca o lectie si o oportunitate de imbunatatire, mai degraba decat un punct final sau un semn la care ar trebui sa renuntati in intregime.

Comunicarea poate preveni sau rezolva aproape orice problema

Puterea comunicarii nu poate fi subestimata. Comunicarea proactiva poate preveni dezvoltarea aproape oricarei probleme – explicand clar lucrurile, stabilind asteptari ferme si atenuand neintelegerile. Comunicarea buna va poate ajuta, de asemenea, sa rezolvati orice problema, indiferent daca va cereti scuze, sa va prezentati o solutie acceptabila reciproc sau sa explicati circumstantele.

Perfectiunea este dusmanul progresului

Din cauza mediului de afaceri cu ritm rapid in care traim, asteptarea pentru a merge mai departe cu o noua initiativa, deoarece nu este perfecta poate insemna esecul acelei initiative. Intreprinderile agile, flexibile si adaptive care demonstreaza intelegerea faptului ca lucrurile pot fi testate si optimizate in timp ce acestea produc deja o rentabilitate a investitiilor sunt cele care reusesc.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.