Cum să faci networking la evenimente

Chiar dacă social media e pe val, nimic nu va putea înlocui socializarea din offline de la evenimentele de profil. Atunci când vine vorba de a crea relații profesionale de durată nici nu putem compara cele două medii și încrederea se construiește mult mai ușor dacă doi oameni vorbesc față în față. Astfel, în articolul de astăzi vom vorbi despre cum să faci networking la evenimente.

Cum sa faci networking la evenimente

Nu încerca să profiți de ceilalți și mai degrabă concentrează-te pe a-i ajuta pe oameni. Înainte de a merge la un eveniment fii cât mai pozitiv și mergi acolo cu o atitudine care să aducă energie celor din jur, nu să le-o răpească.

Adevărul este că, dacă te duci la un eveniment hotărât să faci networking doar ca să câștigi tu ceva, oamenii se vor prinde și nu se vor mai apropia de tine. Un mic trick ar fi ca după fiecare eveniment să dai câteva mailuri și să oferi soluții problemelor pe care le-ai auzit de la ceilalți. De exemplu, dacă ai vorbit cu un blogger care a menționat că nu apare în căutările de pe Google ai putea să-i trimiți un ghid pentru SEO.

Introdu oameni de la eveniment între ei. Dacă ajuți doi oameni să se cunoască și aceștia vor face afaceri profitabile împreună vor ține minte că tu ai fost cel care le-a făcut cunoștință.

Vorbește cu oameni și despre latura lor personală, nu doar despre business. Se spune că ai reușit să te conectezi cu adevărat cu cineva în momentul în care se simte atât de relaxat încât poate să-ți arate poze cu familia și să-ți povestească despre cum a fost ultima lor excursie la munte.

Dacă ești mai introvertit și nu îți place să vorbești cu oamenii cel mai bun sfat pe care pot să ți-l dau este să îi lași pe ceilalți să vorbească și să fii un bun ascultător. Un bun ascultător este greu de găsit în zilele noastre și oamenii se vor simți comfortabil în preajma ta dacă asculți ce au de zis.

Folosește regula 80/20. Este vorba despre a ține legătura cu oamenii pe care deja îi cunoști. Nimănui nu-i place un om care preferă să cunoască 20 de oameni noi la fiecare eveniment, dar alege să-i ignore pe ceilalți 20 pe care îi cunoaște și să nu schimbe nici măcar o vorbă cu ei.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.