Cum să previ accidentările la sală

Accidentările la sală sunt cele mai triste lucruri care ți se pot întâmpla atunci când, în sfârșit, decizi că vrei să faci sport și să ai grijă de corpul tău. De cele mai multe ori oamenii renunță după o accidentare și nu mai au curaj să facă sport.

Cum să previ accidentările

În cele ce urmează vă voi prezenta câteva tehnici prin care puteți evita acest tip de accidentări. Sunt sfaturi din proprie experiență, dar și din ce am cititi pe forumurile de specialitate.

Fă-ți încălzirea

Trebuie să faci încălzirea tot timpul înainte de antrenamente pentru a nu-ți întinde vreun mușchi. Atunci când faci încălzirea, inima pompează sângele către mușchi și aceștia vor fi pregătiți să depună efort mai mare. Uneori chiar și mersul pe jos până la sală poate fi un antrenament de încălzire bun.

Fă exercițiile corect

Caută forumuri sau tutoriale care te vor ajuta să menții forma corectă în timpul exercițiilor. Recomandat ar fi ca primele exerciții să le faci cu un antrenor lângă tine pentru a nu risca accidentările și a te asigura că faci totul cum trebuie. De exemplu, în cazul greutăților, o mișcare greșită poate duce la scăparea lor pe picior sau luxarea unei încheieturi. Iar asta nu este de joacă.

Ai grijă de corpul tău

Nu te extenua de dragul atingeri unui obiectiv. Întotdeauna ascultă de corpul tău și oprește-te atunci când simți că ești extenuat fizic. De asemenea, nu te antrena non stop, ideal este să-ți faci un program care să-i permită corpului tău să-și revină după fiecare antrenament. Fă un mix între antrenamentele de tip cardio și cele cu greutăți.

În concluzie, cel mai important lucru este să faci lucrurile cu măsură și să pleci la drum cu gândul că nimic nu vine peste noapte și s-ar putea să trebuiască să aștepți destul de mult până să vezi rezultatele. Uneori s-ar putea să le vezi peste o lună sau două, alteori s-ar putea să dureze chiar un an.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.