Cum să stai motivat când nu mai știi cum

Ți s-a întâmplat vreodată să te trezești într-o zi foarte motivat și să simți că poți face orice, dar a doua zi să nu mai ai nici urmă de motivație? Dacă răspunsul este da stai liniștit că tuturor ni se întâmplă asta și în articolul de mai jos vom vorbi despre cum să stai motivat atunci când șansele par că sunt împotriva ta.

Cum sa stai motivat

Dacă vrei să fii motivat pentru un termen mai lung, alege un obiectiv pe care îți dorești foarte mult să îl atingi. Cu siguranță nu vei fi motivat dacă te gândești că trebuie să scrii 40 de pagini la liceță de exemplu. Dar vei fi motivată dacă, în schimb, gândești că mai ai 40 de pagini, termini licența și apoi poți sta liniștit și pleci în vacanța aia pe care ți-o doreai.

Totul constă în viziunea pe care o ai despre un anumit subiect pentru că și dacă te gândești la sport, sunt sigur că locul din fața televizorului sună mult mai bine și nu prea îți vine să ieși afară la alergat. Dar dacă faci problema asta despre imaginea ta față de corpul tău și beneficiile pe care le are alergatul când vine vorba de sănătatea ta, vei fi mai motivat să ieși la alergat decât să stai în fața televizorului.

Aliniază-ți obiceiurile cu obiectivul tău. Dacă ai planuri pe termen lung să economisești bani sau să pierzi în greutate s-ar putea să descoperi că obiceiurile tale te împiedică să le atingi. De exemplu nu poți pierde în greutate dacă în fiecare zi după job mănânci la fast food și nu poți economisi bani dacă ieși în fiecare seară în oraș.

Acordă-ți un premiu pentru obiectivele atinse. Trebuie să recunoaștem că atunci când este un premiu la mijloc suntem mult mai motivați pentru a atinge un obiectiv. Așa cum ziceam și la începutul articolului, cu siguranță vei fi mult mai motivat să termini lucrarea de licență dacă știi că la final poți pleca într-o excursie pe care ți-o doreai de mult.

Schimbă obiectivul dacă acesta nu te mai satisface. Viața noastră este dinamică și ceea ce te face fericit acum s-ar putea să nu te mai facă peste un an sau doi. Dacă acum doi ani obiectivul tău era să strângi cât mai mulți bani, s-ar putea ca acesta să se fi schimbat și acum să-ți dorești să călătorești cât mai mult. Asfel, în loc să economisești 30% din salariu ai putea să economisești pentru o perioadă doar 5-10% și de restul banilor să pleci în vacanțe.

Nu uita că toată treaba asta cu a fi motivat este relativă și diferă de la om la om, dar cea mai sigură rețetă să stai motivat este să faci ceea ce îți place și să ai tot timpul în minte locul unde vrei să ajungi.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.