Cum trebuie sa mananci fructe ca acestea sa te ajute

Majoritatea oamenilor considera ca a manca fructe in timpul mesei este un obicei sanatos. Acesta este un mit, si mai mult decat atat este nesanatos si ne poate afecta sanatatea. Studiile medicale au demonstrat ca a consuma fructe dupa masa determina balonari si incetinesc digestia. Motivul este foarte simplu: fructele fermenteaza la contactul cu mancarea aflata in procesul de digestive. Iata cateva sfaturi pentru o dieta corecta:

Sucul de fructe

Sucul de fructe trebuie sa fie natural. Incearca sa elimini din alimentatia zilnica sucurile obtinute din concentrate de fructe deoarece majoritatea contin conservanti. Este foarte important ca sucul sa fie baut foarte incet, cu inchitituri mici.

Fructele

  • Indiferent de fructele pe care le preferi, alege sa le consumi doar pe somacul gol. Daca te grabesti, mananca un singur fel de fructe, iar dupa minim 15 minute poti sa mananci alt tip de fructe sau chiar mancare gatita.
  • Dupa ce ai mancat, altceva decat fructe, asteapta minim 3 ore inainte de a consuma fructe pentru a permite organismului sa realizeze digestia.
  • Incearca sa consumi fructe inainte de a servi masa de pranz.
  • Nu combina fructele cu ale alimente. Acestea trebuie consumate singular.
  • Incearca sa consumi pe cat posibil fructe ecologice.
  • Evita fructele procesate, fierte sau conservate. Contin cantitati mari de zaharuri si conservanti.
  • Multe diete nu recomanda consumul mare de fructe datorita continutului de zahar natural. Dar iata cate fructe poti manca pentru a cumuli 1000 de calorii: 4 banane (435 calorii), 3 portocale mari (250 calorii), 2 rodii (200 calorii) si 1 mar mare (125 calorii). In acelasi timp, iata cat din vitaminele si substantele nutritive, din necesarul zilnic, aduc aceste fructe organismului tau: 600% vitamina C, 270%   vitamina B, 50% vitamina E, acid folic 70%, fier 33%, calciu 27%, fosfor 30% si magneziu 52%.

Avantajele consumului de fructe

  • Contin principala sursa de energie pentru organism: zahar natural.
  • Sunt bogate in vitamine si antioxidanti (citeste despre antioxidanti- link articol).
  • Contin fibre care ajuta digestia.
  • Nu necesita timp indelungat de preparare.
cel.ro

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.