De ce ai nevoie ca sa cresti o afacere in Mare Britanie

De ceva timp lucrez ca freelancer in Romania si trebuie sa recunosc, chiar si asa, fara stresul unui SRL, birocratia este destul de multa si degeaba. Astfel, am inceput sa ma gandesc la idei de afaceri, nu doar in tara si am ajuns la Anglia. Sa incepi o afacere in Marea Britanie este usor, rapid si destul de ieftin. Cu toate astea, inainte de a incepe la drum trebuie sa va asigurati ca aveti capitalul necesar si sa consultati legile de acolo.

afacere in Mare Britanie

Ca si in Romania, exista structuri de afaceri care, pentru Marea Britanie se impart in: Comerciant unic, parteneriat, SRL si LPP.

Comerciantul unic este un fel de PFA si nu necesita taxe de deschidere, iar procestul este unul foarte simplu si rapid. De mentionat este si faptul ca, fiind comerciant unic, poti angaja oameni.

Parteneriatul, asa cum ii spune numele, se refera la faptul ca sarcinile sunt impartite intre mai multe persoane, lucru ce se intampla si cu profiturile/cheltuielile. De mentionat este faptul ca aceste parteneriate sunt supuse unor contributii la Asigurarea Nationala de 2,75 lire pe saptamana in cazul in care profiturile inregistrate sunt de peste 5885 lire.

SRL-ul este o structura de afaceri complexa care implica documente si birocratie. Inregistrarea unei societati cu raspundere limitata se poate face chiar si online si costa doar 15 lire.

Parteneriatul cu raspundere limitata (LPP) este o combinatie intre un SRL si un Partneriat, fiind o noua adaugare in schema aceasta de structuri de afaceri.

Inainte de a incepe o afacere este bine sa dezvolti un plan de afaceri pentru a fii sigur ca iti permiti sa o manageriezi si sa stii cam la ce profit sa te astepti.

Despre cresterea unei afaceri in Marea Britanie vorbeste si Laurentiu Dicu intr-un interviu acordat pentru portalmanegement.ro. In acest interviu mentioneaza faptul ca Eastlines, afacerea pe care a pornit-o cu mai bine de 10 ani in urma a inceput cu doi angajati care au preluat in chirie un spatiu comercial in Londra.

Provocarea principala pe care au avut-o atunci a fost sa depaseasca anumite preconceptii ale englezilor despre romani, dar personal consider ca in prezent, nu mai conteza cine are afacerea atata timp cat face treaba cu profesionalism.

Economia din Marea Britanie este una aproape perfecta deoarece a avut timp sa se dezvolte si o conducere stabila, iar birocratia nu este nici pe departe asa de anevoioasa ca in Romania.

In concluzie, pot spune ca a incepe o afacere in afara tarii este o provocare, dar nu este ceva imposibil, ba chiar as spune ca, avand un plan de afaceri bine pus la punct, este chiar usor si profitabil. Cu toate astea, un alt lucru la care ar trebui sa ai grija daca doresti sa incepi o afacere in afara tarii este sa faci o cercetare asupra nisei si sa te asiguri ca aceasta nu este suprasaturata.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.