De ce are februarie 28 de zile

Nu poți dormi dacă nu știi de ce are februarie 28 de zile? adică toate lunile cu 30-31 și lui februarie i-au rămas doar 28. E puțin enervantă întrebarea asta dacă încerci să dai vreo explicație logică. Ei bine în cele ce urmează vă voi oferi explicația.

În secolul opt, Imperiul Roman funcționa după calendarul care purta același nume. Acesta avea un sistem de 10 luni cu 30-31 de zile care făceau în total 304 zile. Acesta nu includea deloc lunile ianuarie și februarie. Probabil nu voiau să recunoască existența iernii și îi înțeleg foarte bine cu treaba asta, eu abia aștept să vină vara.

În anul 713 înainte de Hristos, Numa Pompilius a devenit regele Romei și a cerut inventarea unui calendar de 12 luni bazat pe poziția pământului și a lunii în Sistemul Solar. Acesta avea 355 de zile, dar din cauza superstițiilor romane cu privire la numerele pare, Pompilius nu dorea un an sau o lună care să se termine într-un astfel de număr și acestea au devenit de 28 și 31 de zile. Dar ca acest nou sistem să dea 355 la final, o lună trebuia să aibă un număr de zile par. Astfel, februarie a primit 28 de zile.

De ce are februarie 28 de zile

Și în mintea mea e puțin complicată treaba asta cu lunile, dar se pare că sistemul funcționează destul de bine și până acum anotimpurile s-au cam ținut de planificare. Cu toate astea, în timp ce făceam research pentru a răspunde la întrebare m-am tot gândit cât timp va mai fi valabil acest calendar sau ce modificări va suferi în viitor.

După cum ați aflat deja, treaba cu schimbatul orei va fi anulată pentru că induce lumea în eroare. Cu lunile nu văd să se întâmple ceva, doar faptul că anotimpurile s-au decalat cam mult și iarna nu prea își mai face apariția la timp, iar când o face temperaturile sunt mult mai mici față de anii trecuți.

Oricum, ca să reiau răspunsul la întrebarea articolului, februarie are 28 de zile pentru că așa a avut chef un rege.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.