De ce trebuie sa inveti si sa iti perfectionezi limba engleza (P)

Vine un moment in viata in care te gandesti la cursuri engleza, fie pentru tine, fie pentru copilul tau si nu stii daca e prea tarziu sau prea devreme dupa caz. Ei bine, afla ca niciodata nu e prea devreme sau prea tarziu pentru a invata aceasta limba.

Mai jos am pregatit o lista de motive pentru care ar trebui sa inveti engleza, iar apoi vorbim mai in detaliu despre modurile in care engleza te poate ajuta sa te dezvolti in viata, atat profesional, cat si personal.

Lista de motive pentru care ar trebui sa inveti engleza:

  • multe carti, ziare si publicatii folosesc engleza ca limba principala;
  • te vei descurca mult mai usor prin aeroporturi si prin excursii;
  • limba universala a internetului este engleza;
  • iti va asigura mult mai usor un job bun;
  • ai nevoie de engleza pentru a studia in strainatate;
  • ai nevoie si daca vrei un job in SUA sau Europa, indiferent de tara.

Asa cum spuneam si mai sus, limba engleza te va ajuta sa te dezvolti, sa te descurci in vacante, sa gasesti joburi mai bune, dar si sa studiezi in strainatate.

Fiind un om autodidact, eu sunt foarte incantat de ideea de a putea cauta informatii pe internet despre aproape orice subiect si astfel sa invat ceea ce imi doresc. Nu de putine ori mi s-a intamplat chiar sa nu gasesc raspunsul la anumite intrebari pe site-urile sau blogurile din Romania si sa fiu nevoit sa apelez la site-uri din afara pentru a afla ce ma interesa.

De asemenea, cursuri precum cele de Photoshop, Lightroom, web design sau programare au la baza engleza. De ce? Pentru ca programele oricum sunt facute si optimizate in acea limba si traducerea adesea poate suna foarte diferit de realitate. Astfel, oricum vei folosi engleza in interiorul unui limbaj de programare sau in cadrul unui proiect de web design. De ce sa nu inveti direct in engleza acele informatii si sa le aplici mult mai usor si cursiv, nefiind nevoit sa traduci tot timpul in capul tau ceva ce initial ai invatat in romana.

In concluzie, daca vrei sa investesti in viitorul tau sau al copilului tau, cursurile de engleza sunt o decizie foarte buna si odata cu perfectionarea acestei limbi cu siguranta iti va fi mai usor sa accesezi si alte informatii de interes pentru tine si cariera ta.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.