Despre asigurările auto obligatorii (RCA)

A făcut o cercetare în ceea ce privește asigurările auto obligatorii și am găsit articolul de mai jos care este foarte interesant. Singura mențiune este că cifrele se pot modifica între timp și vă sfătuiesc să le verificați de două ori.

Asigurarea RCA este o asigurare auto obligatorie. Ceea ce înseamnă că va trebui să o cumperi, fie că îți dorești sau nu acest lucru. Prin urmare, este foarte utilă în acest sens o listă a companiilor ce oferă cel mai ieftin RCA, mai ales în condițiile în care dorim să achităm această asigurare deoarece reprezintă pentru noi mai mult o povară și nu o necesitate și, prin urmare, în această ecuație nu contează decât elementul preț.

De asemenea, trebuie știut faptul că această asigurare acoperă numai daunele provocate de asiguratul vinovat de accident către o parte terță. Acest lucru înseamnă că doar cel păgubit va fi asigurat, nu și cel care deține asigurarea RCA, iar printre daunele ce vor fi despăgubite se numără pagubele materiale, adică pagube la bunuri, vătămarile corporale, inclusiv decesul, sau prejudiciile cu caracter nepatrimonial, adică daunele morale. De aceea este necesară și o asigurare facultativă, despre care poți afla mai multe detalii aici.

Revenind la ideea principală a acestui articol, aceea de cel mai ieftin RCA, am aflat care sunt ofertele companiilor de asigurări. Prin urmare, am creat special pentru dumneavostră o listă a companiilor ce oferă asigurări, aranjate în ordine crescătoare, începând cu compania care oferă cel mai ieftin RCA și sfârșind cu compania care oferă cel mai scump RCA. Lista arată astfel: Euroins, Asirom, Carpatica Asig, City Insurance, Groupama, Omniasig, Astra Asigurări, Uniqa și Allianz-Țiriac Asigurări. Între prețul dintre prima societate de asigurări, și anume Euroins, care este cel mai ieftin și prețul ultimei, și anume Allianz-Țiriac Asigurări, care este cea mai scumpa, diferența este una deloc neglijabilă, ea ridicându-se la ordinul miei de RON. Prin urmare, achiziționarea unei asigurări RCA, de la societatea Euroins, pare cel mai rentabil lucru atunci când ne orientăm doar după preț.

Cu toate acestea, în urma efectuării unei cercetări pe internet, am descoperit faptul că societatea de asigurări cea mai căutată, în ceea ce privește RCAul, nu este Euroins, ci Carpatica Asig. Aceasta din urmă are o cotă de piață de 20,1%, cu 6% mai mult decât Euroins, care se află pe locul trei în acest top, și cu 17% mai multe procente decât societatea de pe ultimul loc, și anume Groupama. Pe locul doi în topul societăților care oferă un RCA ieftin se află Astra Asigurări, cu doar 0,1% mai puțin decât Carpatica Asig, societatea de pe primul loc.

Apoi, este bine de știut ce anume poți face pentru a te putea bucura de un RCA ieftin, indiferent care este societatea de asigurări. Șansele ca RCAul să fie cât mai mic cresc dacă respecți anumite reguli. Spre exemplu, un RCA ieftin depinde foarte mult de stilul tău de condus. Acesta trebuie să fie prudent, deoarece cu cât numărul de accidente și amenzi înregistrate pe numele tău este mai mic, cu atât cresc și șansele de a plăti mai puțin pentru RCA. Apoi, trebuie să știi ca te poți bucura de un RCA ieftin și pentru simplul fapt că ești căsătorit și ai copii. Acest lucru deoarece se consideră că, în aceste condiții, ești o persoană mai responsabilă, ajungându-se din nou la ideea unui stil de condus prudent.

Sper că acest articol te-a ajutat în alegerea unui RCA ieftin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.