Esti curios sa afli rapunsul la 6 intrebari frecvente despre Aparatul Dentar? (P)

Fie ca iei in calcul un tratament cu aparat dentar pentru copilul tau sau pentru tine, sigur ai curiozitati legate de domeniul ortodontiei. Ortodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu corectarea danturii prin aparat dentar, iar medicul specialist in aceste tratamente se numeste medic ortodont.

zambet aparat dentar

  1. Poti sa fii prea tanar sau prea batran pentru a iti pune aparat dentar?

Pacientii care necesita sau doresc purtarea unui aparat dentar pot beneficia de acest tip de tratament la aproape orice varsta.

Pentru copii, aparatul dentar este recomandat dupa aparitia dentitiei permanente.

Insa aparatul dentar nu este doar pentru copii! Si adultii pot purta aparat dentar pentru a-si corecta dantura sau pentru a rezolva unele probleme minore ce tin de estetica. Singura conditie necesara, indiferent de varsta, este ca starea de sanatate a pacientului sa permita acest lucru.

  1. Daca am dintii strambi, se pot indrepta dupa purtarea aparatului dentar?

Aparatul dentar se adreseaza persoanelor cu diverse probleme dentare, printre care: dinti strambi sau incalecati, spatiu insuficient pentru dezvoltarea altor dinti, corectarea muscaturii etc.

Medicul ortodont poate decide cel mai bine daca rezolvarea cazului specific se obtine prin montarea unui aparat dentar sau este nevoie de interventia unei alte specializari stomatologice, caz in care va apela la un medic specialist pe domeniul respectiv.

  1. Ce tip de aparat dentar ar fi bine sa aleg?

Medicul ortodont este cel care va analiza cazul specific fiecarui pacient si va putea prezenta un plan de tratament individualizat, pe baza consultatiei primare. De cele mai multe ori, analize suplimentare (fotografii, radiografii) pot fi necesare pentru a completa informatii la care nu exista acces prin simpla consultatie, cum ar fi structura osoasa a dintilor.

In urma consultatiei si a rezultatelor analizelor suplimentare, medicul prezinta pacientului variante de tratament si tipurile de aparat adecvate fiecarui pacient, precum si costurile aferente.

  1. Ce tipuri de aparate dentare exista?

Aparatele dentare pot fi fixe sau mobile, clasice sau moderne (invizibile). Fiecarui pacient i se poate potrivi unul sau mai multe tipuri de aparate dentare, iar apoi decizia sa fie luata conform detaliilor primite de la medic – costuri, timp de tratament, beneficii si dezavantaje etc.

  1. Cat dureaza tratamentul si cat tin aparatul dentar?

Tratamentul este individual, iar medicul va prezenta pacientului etapele, in functie de variantele pe care le are la dispozitie. Fiecare tratament include informatii specifice tipului de aparat dentar ales, iar perioada de tratament si evolutia difera de la aparat dentar la aparat dentar.

  1. Cat costa un aparat dentar?

La Swiss Ecodent Klinik, preturile aparatelor dentare variaza intre 600 si 4500 de lei, aceste costuri reprezentand preturile minime pe arcada. Daca medicul specialist va considera ca tratamentul include purtarea aparatului dentar atat pe partea superioara, cat si pe cea inferioara, atunci aceste preturi vor creste aferent recomandarilor medicului.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.