La ce sunt bune jocurile de strategie și cu ce te ajută acestea

Jocurile de strategie sunt foarte importante pentru dezvoltarea copiilor deoarece acestea le pun mintea la contribuție și îi forțează să gândească dincolo de zona de comfort.

Spre exemplu, iată 8 motive pentru care ar trebui ca în mod regulat să jucăm jocuri de strategie cu cei mici, dar să nu ne oprim nici noi din jucat odată cu vârsta.

Jocuri de strategie

Îmbunătățesc funcționarea creierului – prin intermediul acestor jocuri ești pus în fel și fel de ipostaze și ai de rezolvat foarte multe probleme folosindu-te de creierul și cultura ta generală. Astfel, vei folosi mult mai mult creierul și acesta va fi antrenat, exact ca un mușchi.

Scad nivelul de stres – din păcate, stresul face parte din viața noastră și în societatea actuală nu putem să îl eliminăm de tot, dar putem să avem grijă cu nivelul la care ajunge.

Cresc nivelul de fericire – aici singura condiție este să lași competitivitatea toxică acasă și să te bucuri de moment și clipele petrecute alături de prieteni și cei dragi.

Apropie oamenii și întăresc relațiile – fie că este vorba de relația de cuplu, de prietenie sau de părinte-copil, prin intermediul acestor jocuri poți crea o legătură mai strânsă.

Ne aduc aminte de lumea reală – da, aici ne referim la jocurile de strategie clasice, nu cele pe telefon. Trebuie să comunici cu persoane reale și interacțiunea să nu fie blurată de un ecran.

Scad tensiunea arterială – e pe bune, știai că dacă ai probleme cu tensiunea, starea de bine pe care o cultivi în timpul acestor jocuri te poate face să ai o tensiune mai mică decât de obicei?

Te învață ce e răbdarea – răbdarea este un skill pe care vrei să-l aibă copii tăi, dar să recunoaștem, nu strică nici la adulți.

Sporesc creativitatea – în general, orice activitate are potențialul de a crește creativitatea, dar jocurile de strategie fac asta într-un mod mult mai bun deoarece ele chiar pentru asta au fost creata la bază.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.