Jocuri produse în România

Asociația Romanian Game Developers Association (RGDA) a realizat un studiu prin care dorește să susțină și să promoveze dezvoltatorii de jocuri video din România. Atfel în acest articol vom vorbi despre diferite detalii și despre jocuri produse în România.

Jocuri produse în România

Studiul a fost realizat undeva prin anul 2018 și, la vremea aceea, în România, erau peste 80 de studiouri de game developement dintre care peste 50 aveau sediul în București, iar restul erau împărțite prin orașe precum Cluj, Timișoara, Brașov, Craiova și Iași.

În total, peste 6000 de români lucrează în cele 80 de studiouri de dezvoltare de jocuri video și cifra de afaceri a acestor studiouri a depășit 150 de milioane de dolari în anul 2017. Interesant este faptul că peste 85% din această sumă a fost reușita a primelor 10 companii printre care se află și Amber Studio, companie ce dispune de capital 100% românesc.

Ar mai fi de menționat și faptul că, în 2017, românii au ajutat la co-dezvoltarea unor jocuri precum cele produse de Electronic Arts, Ubisoft și Gameloft. Așadar, putem spune că jocurile: FIFA, Asphalt StreetStorm, Assasins Creed Origins, Tom Clancys Ghost Recon sau Need For Speed au fost posibile și datorită unor români.

Foarte multe nu ar mai fi de spus despre acest subiect doar că piața aceasta se află într-o continuă dezvoltare și studiourile din țară par să se descurce foarte bine și să țină pasul cu schimbarea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.