Masinile de slefuit te ajuta sa prelucrezi lemnul mai usor  

Uneltele de calitate ne ajuta sa ne indeplinim meseria cu mai multa dibacie si precizie. O unealta precisa poate reduce si riscul de accidentare la locul de munca, mai ales daca alegem sa lucram in domenii unde riscul este un factor comun si cotidian.

Profesionistii care prelucreaza lemnul in fabricile de bricolaj special, cunosc necesitatea folosirii aparaturilor performante si a fierastraielor care taie cu precizie. Masina de slefuit si banda fierastrau panglica vertical devin termeni comuni care sunt folositi in fiecare zi intr-o astfel de intreprindere care se ocupa cu prelucrare alemnului.

Masinile de slefuit cu banda sunt usor de utilizat si ofera rapid o nota finala materialelor. Atunci cand sunt utilizate corect, ele pot oferi forma si suprafete netede cu un efort minim. Cand folositi un slefuitor de curea, este important sa tineti dispozitivul drept, sa evitati inclinarile si sa folositi o presiune minima. Deoarece aceste dispozitive sunt atat de agresive, este important sa mentineti controlul in orice moment. Masinile de slefuit cu centura sunt indispensabile multor dulgheri, deoarece pot indeplini cu usurinta sarcini care altfel ar dura multe ore sa le indeplineasca manual.

De asemenea, este bine de stiut ca fierastraiele cu banda verticala utilizeaza o bucla subtire de tip „panglica” din metal, cu dintii directionati in jos pentru a taia materialele.

Ferastraiele cu banda verticala sunt diferite de alte fierastraie fixe, deoarece pot realiza trei tipuri de taieturi:

  • Taieturi transversale sau „taieturi” – taieturi facute perpendicular pe axa lunga a piesei de prelucrat.
  • Taieturi rupte – taieturi realizate paralel cu axa lunga a piesei de prelucrat.
  • Raza sau taieturi curbate – panglica ingusta ca natura lamei permite operatorului sa intoarca piesa de lucru in jurul lamei in timp ce avanseaza taietura prin material. Raza minima este de aproximativ trei ori latimea lamei.

In timp ce ferastraie cu banda verticala vin in mai multe varietati si aplicatii, aceasta procedura este limitata la metal si ferastraie cu banda verticala pentru taierea lemnului.

Ferastraie cu banda pentru taiere metal:

  • Aveti o viteza de lama mai mica si viteze de taiere mai mici.
  • Aveti lame speciale de „taiere a metalului” care au dinti de taiere cu pas mai fin si lame mai rezistente

material de banda.

  • Aveti un material si un design mai durabil pentru ghidarea lamei.

Ferastraie cu banda de taiat lemn:

  • Aveti viteze mai mari ale lamei si, de obicei, viteze de taiere mai rapide.

Uneltele de precizie pentru a prelucra lemnul sunt elemente necesare intr-un astfel de domeniu, deoarece grabesc procesul de pregatire a lemnului chiar si cand vorbim despre bucati mari de lemn care in mod normal necesita chiar si zile pentru a fi taiate daca operatiunea se desfasoara manual. Ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca o masinarie precum un fierastrau panglica vertical va fi intotdeauna mai precis decat un fierastrau manual. Tehnologia trebuie implementata pentru a reduce costurile de productie si pentru a spori siguranta celor care lucreaza intr-un astfel de domeniu.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.