Motive să citești – dezvoltare personală și nu numai

Am terminat comunicare și relații publice așa că vă imaginați că nu mi-e greu să scriu un text, dar uneori mă gândesc dacă procesul acesta ar fi mers mai ușor dacă aș fi citit mai mult sau dacă mi-aș fi îndreptat atenția spre cărți de ficțiune, nu doar către cele despre marketing, comunicare și alte care fac referire la științe cât de cât exacte.

Dar până la urmă cu ce ne ajută cititul ăsta și ce avem de câștigat în afară de cele evidente precum aflarea unei povești noi sau aprofundarea unui domeniu?

Era să uit, înainte de a trece la ideea principală a articolului știați că mulți oameni spun că nu citesc pentru că n-au timp să meargă în librărie să aleagă o carte? Ei bine, ce bine că am ajuns în secolul vitezei și acum poți comanda cărți online și nu-ți mai bați capul cu drumul până la librării sau cu probleme de genul e sau nu pe stoc astăzi cartea asta. Asta ar trebui să rezolve câteva probleme.

Motive sa citesti

Cu ce ne ajută cititul?

Dezvoltă gândirea creativă – dacă lucrezi în advertising, blogging sau content writing știi deja că ai nevoie de o grămadă de idei și că niciodată nu par a fi destule.

Îmbogățește vocabularul – a fi capabil să scrii în diferite stiluri și cu diferite exprimări reprezintă un mare avanjat în mediul competitiv din timpurile noastre. Nu mai e de ajuns să scrii bine pentru a obține un job foarte bine plătit, ai nevoie și de capacitatea de a te adapta și de a reuși să scrii astfel încât să se plieze pe nevoile clienților.

Oferă o alterntivă timpului pierdut în drumul spre muncă – dacă ești ca mine și pierzi foarte mult timp în drum spre job vei ajunge la concluzia că decât să butonezi telefonul și să ajungi deja obosit la muncă și cu bateria terminată mai bine scoți o carte din ghiozdan și te pui pe citit.

Te ajută să te relaxezi – adesea cuvintele de pe pagină se transformă în adevărate povești în capul nostru și astfel descoperim lumi noi care ne ajută să ne desprindem de grijile cotidiene și pentru câteva momente putem să fim cine vrem în povestea pe care o citim.

Aflii lucruri noi – chiar dacă sună surprinzător, nu vei afla lucruri noi doar despre ceilalți, ci și despre tine. Prin poveștile găsite prin cărți vei descoperi soluții noi pentru situații cu care te confrunți și vei dezvolta noi moduri de a privi anumite situații.

De asemenea, dacă citești o carte tipărită înainte de culcare nu vei mai avea probleme cu lumina albastră și te vei odihni mult mai bine peste noapte.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.