Secretele unei prezentări PowerPoint reușite

Ți se întâmplă să ai nevoie de o prezentare și să nu prea știi de unde să începi sau să te întrebi care este secretul unei prezentări PowerPoint reușite? Ei bine, în facultate m-am lovit de foarte multe ori de problema asta.

De atunci am tot căutat sfaturi pe internet și am dat de multe articole pe tema asta printre care și acesta de la calculatorescu.ro. Cu toate astea, nici contentul în engleză nu e de evitat așa că, înainte de a scrie ideile mele despre prezentări vă mai las încă un link, de data aceasta spre lifehack.org, pe care puteți să-l accesați aici.

prezentări PowerPoint

În opinia mea, o prezentare bună PowerPoint trebuie să urmeze un șir logic de idei și să facă referire doar la subiectul pe care alegi să îl prezinți. Timpul pe care îl ai pentru a capta atenția oamenilor este foarte mic și îi vei pierde foarte ușor dacă stai să faci povești pe slide-uri în loc să expui ideile foarte clar, concis și logic. Poveștile și ideile sunt pentru tine atunci când prezinți live în fața unei audiențe și ai nevoie de exemple pentru a transmite ceea ce dorești.

Pe lângă idei clare, concise și logice ai nevoie de imagini. Imaginile vor da un aspect frumos și îngrijit prezentării și vor contribui la reușita, per total, a prezentării. Acestea au un impact puternic, dar nu distrag atenția de la tine, lucru care s-ar întâmpla în cazul textului excesiv de pe slide-uri. În cazul în care prezentarea este una trimisă pe mail, cel care o va vedea va avea timp să asimileze și să interpreteze ideile deoarece imaginile din prezentare îi vor da timp de gândire.

Și că tot am zis de text mai sus, deja s-a înțeles că mult text dăunează prezentării, dar trebuie să spun și faptul că dacă folosești multe fonturi/culori s-ar putea să fie derutant pentru audiență. Sfatul meu este să folosești 3-4 fonturi maximum și culorile să le alegi astfel încât să rezulte o frumoasă paletă cromatică. De asemenea, nu uita că există studii care susțin că anumite culori pot transmite o anumită stare. De exemplul verdele transmite echilibru, iar combinațiile dintre alb negru și gri transmit profesionalism.

În concluzie, pentru o prezentare cât mai bună ai nevoie de o structură clară a informațiilor pe care dorești să le transmiti și întotdeauna trebuie să menți un echilibru între imagine, text și prezentarea din offline în cazul în care aceasta există.

Baftă!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.