Sfaturi despre cumpararea pantofilor (Guest Post)

În opinia mea pantofii, aleși în mod corect, definesc cel mai bine personalitatea unei femei și o pun în valoare.

Sfaturi despre cumpararea pantofilor

Desi pare destul de simplu să cumpăram pantofi exista câteva reguli de care trebuie să ținem cont. În primul rand materialul din care sunt făcuți trebuie să fie de foarte buna calitate. Un material de o calitate inferioara vă favoriza apariția micozelor, ciupercilor și a altor bacterii.

Atunci când probăm un pantof, acesta trebuie să se muleze perfect pe talpa. De asemenea, între degetul mare și vârful pantofului trebuie să rămână 1-2 cm distanta iar degetele trebuie să se poată mișca cu ușurință.

Talpa trebuie să se încadreze perfect în perimetrul pantofului iar călcâiul nu trebuie să-l depășească sau să iasă în timpul mersului.

Branțurile trebuie să fie de calitate pentru a putea absorbi socul din timpul mersului. Trebuie să probăm ambii pantofi și să facem câțiva pasi pentru a vedea dacă sunt comozi sau nu.

Multe dintre noi, atunci când probează o pereche de pantofi care ne strâng, acționează conform principului “lasă, că se mai lasă”. Este o greșeală pe care ar trebui să o evitam de acum încolo.

Daca ne cumpăram o pereche de pantofi care ne strâng din momentul în care i-am probat, ne vor face bătături, rani și ne vor chinui picioarele. În plus, pantofii se mai pot lasă, doar daca sunt din piele, doar în lățime și foarte puțin.

Nu este indicat să ne cumpăram pantofi cu tocul mai mare de 6 cm pentru a-i purta zilnic deoarce greutatea corpului se va centra pe partea din fata a labei piciorului și va duce la probleme ale coloanei vertebrale și la apariția varicelor. Pentru purtatul zilnic sunt indicați balerinii și pantofii ortopedici.

Recomandarea este ca pantofii să fie cumpărați după-amiaza deoarce picioarele sunt umflate și vor permite ca pe timpul zilei să vă simțiți confortabil în ei.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.