Sfaturi importante despre întreținerea pantofilor

Am vorbit despre cumpărarea pantofilor, dar aceștia trebuie și întreținuți, atât pentru a arăta bine atunci când îi purtăm, cât și pentru a le prelungi durata de viață.

întreținerea pantofilor

1. Pentru curățarea pantofilor se scot șireturile, iar când sunt prea uzate, recomand înlocuirea lor. Un pantof cu sietul ros arată neplăcut chiar daca materialul din care este realizat se păstrează bine. Știm cu toții cât de importante sunt accesoriile, lucrurile mici fac marile diferențe, până la urmă. Curățați talpa cu o perie folosită doar pentru această operațiune. Din când în când, mai ales după ce ați mers prin apă, o puteți unge cu ulei sau produse speciale pentru întărire.

2. Folosiți o perie și curățați ușor. În cazul în care murdăria este mai persistentă, puteți apela fie la produse speciale găsite în market-uri, fie la banalul și foarte-utilul săpun. Dacă ați folosit apa, lăsați încălțămintea la uscat (cu talpa în sus) și după aceea utilizați o cârpă de bumbac pentru ștergerea lor.

3. Aplicarea cremei. Pentru aceasta se recomandă o perie din păr. Se întinde bine crema de pantofi (daca puneți în ea câteva picături de spirt, vă asigurați un lustru deosebit), în strat foarte subțire, uniform. Pont: pentru strălucire se poate folosi o perie un pic mai tare, tot din păr, aplicând mișcări rapide, după ce crema s-a uscat.

4. Îndepărtarea mirosului din interiorul pantofilor se face cu o soluție obținută din apa, detergent lichid, apa oxigenată, spirt medicinal și, dacă aveți, puțin formol. Îmbibați o cârpă moale cu soluție și ștergeți interiorul încălțămintei.

5. Pielea întoarsă se curăță de pete cu apa și oțet (aplicarea se face cu o carpa moale) sau cu apa și săpun lichid. Curățați urmele de săpun cu alta carpa moale, ușor umezita și lașați la uscat în mod natural (fară sursa de căldură în apropiere, să evitați încrețirea). Nu evitați nici spray-urile speciale din magazine, care se aplica chiar înainte de prima utilizare și pentru curățare, după întrebuințarea încălțămintei. Acasă puteți folosi amestec de lapte și bicarbonat de sodiu pentru a împrospăta porțiunile lucioase de pe pielea întoarsă.

Alte sfaturi în plus:

Pantofii din piele naturală pot fi unși, atunci când sunt uscați, cu ulei de ricin;
Tălpile nu mai scârțăie dacă le ungeți cu ulei de in, fiert în prealabil;
Sucul de ceapă curată urmele de zăpadă lașate pe piele;
Petele de pe pielea întoarsă pot fi îndepărtate și cu gumă de șters (radieră); apoi se curăță cu o perie tare.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.