Sfaturi despre cum alegi jobul perfect pentru tine

Alegerea unui job care să ți se potrivească nu este deloc ușoară. Trebuie să ții cont de salariu, locație, interesele tale, dar și de alți factori despre care vom vorbi în cele ce urmează.

Salariul este unul dintre factorii de motivație cei mai importanți atunci când vine vorba de alegerea unui job deoarece acesta ne plătește facturile și ne asigură calitatea vieții de zi cu zi. Cu cât este mai mare, cu atât calitatea crește. Cu toate astea, până la un punct deoarece banii nu reprezintă totul și job-ul potrivit trebuie să îndeplinească și alte standarde.

Locația sa este de asemenea foarte importantă deoarece nu vrei să faci în fiecare zi mai mult de două trei ore pe drum, dar nici nu vrei să ajungi în zone ale orașului în care să-ți fie teamă să mergi. Drumul până la job influențează foarte mult și randamentul pe care îl dai în timpul zilei deoarece vei ajunge mult mai obosit după un drum de 2 ore decât după unul de 20 de minute așa că fii atent și la acest aspect înainte să aplici sau să accepți o ofertă.

Interesele, personalitatea și stilul de viață influențează foarte mult domeniul în care ar trebui să lucrezi. Astfel, ar trebui să lucrezi în locuri care te fac fericit, nu în locuri care oferă o grămadă de bani, dar care vin la pachet cu sacrificarea vieții personale și stres zilnic.

Există persoane ale căror stil de viață nu se adaptează nici unui job și aceștia aleg să se orienteze spre cariera de freelanceri. Atenție însă că acest drum nu este deloc ușor, iar dacă ești de părere că faci parte din această categorie trebuie să cântărești atent toate opțiunile și să te interesezi de avantajele și riscurile fiecăreia în parte.

Concluzia este că trebuie să alegi un job care să te facă fericit din punct de vedere financiar, care să fie aproape de locul în care locuiești și să se alinieze cu interesele, personalitatea, dar și stilul tău de viață. Aceste lucruri combinate cresc foarte mult șansele de a merge cu zâmbetul pe buze în fiecare zi la birou, dar și de a da randament și a obține promovări mult mai ușor.

P.S. dacă vrei să vezi de ce am ținut cont când am hotărât să plec de la un job în trecut ai aici întreg articolul cu demisia de la job.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.